Semjén: 73 éve nem volt ilyen befolyásos a KDNP

Kedd délután zajlik a Bálnában a Fidesz hivatalos Nemzeti Konzultáció-bulija, ahol a párt megünnepli saját magát és "minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációját". A fő attrakció természetesen Orbán Viktor miniszterelnök dicshimnusza lesz, de a felvezető programban is akadnak erős nevek. 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitotta a sort, és az Index tudósítása szerint arról beszélt, most nagyjából az történik Párizzsal, mint ami 1541-ben történt Budával, amikor beszivárogtak a törökök és másfél évszázadig el sem engedték a torkunkat.

Budapest, 2017. június 27...Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérõ, Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén a Bálna Budapest Rendezvényközpontban 2017. június 27-énFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Aztán azt mondta, a keresztények elsőként családjukért, aztán nemzetükért felelősek, a többi csak utána. Keresztényként segít hajléktalanoknak, de nem volna keresztény, hanem elmebeteg, ha hajléktalanokat fogadna otthon családja mellé. A kormány családpolitikáját, a kerítés emelését méltatta, a spiritualitás megerősítését szorgalmazta, és még mókázni is maradt ereje a végére: azzal zárt, hogy 73 éve - Barankovics István kora óta - nem volt ilyen befolyásos a KDNP. 

Kósa Lajos frakcióvezető vette át a szót Semjéntől, és az ország gazdasági függetlenségéről beszélt. Ez nem egy adottság, olyan nagyságoktól kellett megvédeni az elmúlt évtizedekben mint Medgyessy Péter agy Soros György. Ezt összekötötte a migrációval, és kiderült: nagy szerencse, hogy a szervezett bevándorlási hullám ilyen stabil pénzügyi helyzetben találta az országot. Szerinte annyira sok a migráns, hogy előbb-utóbb rajtunk se csak keresztülhaladni akarnak majd, hanem itt is felverik majd sátraikat. 

A műsor folytatódik, Kósát Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter majd Orbán Viktor miniszterelnök követi majd a színpadon. Az élő adást itt lehet követni. (Index)