Azonnali hatállyal bezáratja Józsefváros az Aurórát

A PestiSrácok úgy tudja, hogy 

azonnali hatállyal bezáratja az Auróra Kioszkot és az Auróra Kertet a VIII. kerületi önkormányzat.

A lap szerint Józsefváros jegyzője az Auróra Kioszk bezárását drogterjesztés, a Kert bezárását pedig kereskedelmi tevékenység engedélyének hiánya miatt rendelte el. 

Az Index szerint a kerület közleményében a jegyző úgy fogalmaz, hogy

"a nyomozó hatóság kezdeményezésére, egyidejűleg engedve a lakossági nyomásnak, közbiztonsági érdekből a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb 1 év időtartamig a helyet bezáratta."

A Hvg.hu úgy tudja, hogy az Auróra üzemeltetői csak nem rég kapták meg a hivatalos értesítést,

először ők is a PestiSrácok cikkéből értesültek a döntésről. 

Ezt a lapunknak is megerősítették. A levél egyébként június 19-i keltezésű, de csak ma kapták meg, az ezerk szerint remekült informált PestiSrácok cikk megjelenése után. Volt engedélyük a külső helyszínre is, de azt is visszonták. 

Fotó: Czinkóczi Sándor/444

Az Auróra lett volna június 30. és július 9. közt a Pride bázisa, 

"állandó találkozási pontot kialakítva a Pride hét látogatói számára."

Számos programot terveztek: többek közt beszélgetést az "LMBTQI-emberek jogérvényesítése a mindennapokban" címmel, vagy transzparenskészítő workshopot a felvonulásra.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.