Azonnali hatállyal bezáratja Józsefváros az Aurórát

POLITIKA
2017 június 28., 14:48
comments 176

A PestiSrácok úgy tudja, hogy 

azonnali hatállyal bezáratja az Auróra Kioszkot és az Auróra Kertet a VIII. kerületi önkormányzat.

A lap szerint Józsefváros jegyzője az Auróra Kioszk bezárását drogterjesztés, a Kert bezárását pedig kereskedelmi tevékenység engedélyének hiánya miatt rendelte el. 

Az Index szerint a kerület közleményében a jegyző úgy fogalmaz, hogy

"a nyomozó hatóság kezdeményezésére, egyidejűleg engedve a lakossági nyomásnak, közbiztonsági érdekből a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb 1 év időtartamig a helyet bezáratta."

A Hvg.hu úgy tudja, hogy az Auróra üzemeltetői csak nem rég kapták meg a hivatalos értesítést,

először ők is a PestiSrácok cikkéből értesültek a döntésről. 

Ezt a lapunknak is megerősítették. A levél egyébként június 19-i keltezésű, de csak ma kapták meg, az ezerk szerint remekült informált PestiSrácok cikk megjelenése után. Volt engedélyük a külső helyszínre is, de azt is visszonták. 

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor/444

Az Auróra lett volna június 30. és július 9. közt a Pride bázisa, 

"állandó találkozási pontot kialakítva a Pride hét látogatói számára."

Számos programot terveztek: többek közt beszélgetést az "LMBTQI-emberek jogérvényesítése a mindennapokban" címmel, vagy transzparenskészítő workshopot a felvonulásra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.