Ferenc pápa szerint a menedékkérő-táborok inkább a pokolra hasonlítanak mint a tisztítótűzre

külföld
2017 június 28., 14:10
comments 55

Öt új bíborost nevezett ki szerdán Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa, aki a szertartáson mondott prédikációjában korunk valóságával és szenvedésével való szembenézésre szólította fel egyháza tagjait. A katolikus egyházfő kijelentette, korunk valóságát azok az ártatlanok képviselik, akik a háborúk és a terrorizmus miatt szenvednek és meghalnak, azok, akik még mindig rabszolgasorsban élnek az emberi jogok korában. 

"A valóság a menedékkérő-táboroké, amelyek időnként inkább a pokolra hasonlítanak mint a tisztítótűzre,"

mondta. Ferenc pápa szerint a bíborosoknak az a feladata, hogy lássák a valóságot anélkül, hogy ettől más érdek elvonná a figyelmüket. Az öt új bíborosból ketten európaiak: Juan José Omella, Barcelona érseke és Anders Arborelius stockholmi érsek. A másik három Louis Marie-Ling Mangkhanekhoun címzetes püspök, a laoszi Paksé apostoli helynöke, Gregorio Rosa Chávez címzetes püspök, a San Salvador-i főegyházmegye segédpüspöke és Jean Zerbo bamakói érsek az afrikai Maliból. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.