Az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálja Magomed jogi státuszát és a híres aktivista-fegyelmező videót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a magyar hatóságok vizsgálják Magomed Daszajev jogi státuszát. Ő az a csecsen férfi, aki felbukkan azon az áprilisi videón, amelyen a Szabadság téri szovjet emlékművet az előző napokban festékkel leöntő Komáromy „G Ras” Gergő aktivista bocsánatot kér a tettéért.

Mogamed - valójában Magomed - Groznijból.

Komáromy ugyan azt állította, hogy nem kényszer hatására cselekedett, de ennek ellenére az illetékes V. kerületi ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben.

Ez a nyomozás még nem zárult le, azonban a Magyar Idők most arról ír, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódik Magomed ügyében. Azt szeretnék kideríteni, hogy fennáll-e még a hazánkba saját sztorija szerint menekültként érkező Magomed hontalan státusza, de a lap szerint a vizsgálat kiterjed Komáromy bocsánatkérésének körülményeire is.

A vizsgálat alapját valószínűleg az jelenti, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén felmerült, Magomed, aki az orosz állampolgárságát a 2000-es években vagy elvesztette, vagy lemondott róla, 2014 november óta illegálisan tartózkodik Magyarországon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.