Így semmi értelme sincs, hogy az MLSZ kötelezővé tette a fűthető pályákat az NBI-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint is nevetséges, hogy a magyar focisták két hónapos szünetre vonulnak télen, mert Magyarország az a speciális pontja Európának, ahol ilyenkor valamiért a profik nem léphetnek pályára. Tőlünk bármilyen irányban több száz kilométerre csak egészen rövid szünetet iktatnak be a bajnokságokban, nálunk viszont hagyományosan december 10-e körül van az utolsó forduló, aztán február közepén indult újra az NBI. 

Ha már úgyis annyi szép új stadion épül, az MLSZ elérkezettnek látta az időt, hogy kötelezővé tegye a fűthető pályák kiépítését is. Ez 60-100 milliós plusz költség stadionként. 

Az már eddig is látszott, hogy hiába lehet átmelegíteni a felső réteget, a kazánt pont akkor nem kapcsolják be, amikor használni kellene. Merthogy drága az üzemeltetése. Ezért maradt el februárban meccs Balmazújvárosban (még az NBII-ben, de a csapat nyártól már NBI-es), 

A fúthető gyep BalmazújvárosbanFotó: balmazfoci.hu

és játszottak Pakson ilyen talajon:

De mostanra bekeményített az MLSZ, a pár hét múlva kezdődő bajnokságban már nemcsak kötelező a fűthető gyep, de azt használni is kell majd, ha úgy adódik. A drágán kiépített, drágán üzemeltethető fűtési rendszer működtetéséhez pedig közpénzeket lehet igényelni (tao-pénzt). Ezért is van bajban az Újpest, mert hiába újították fel a stadionjukat 800 millióért, a gyephez nem nyúltak, így az nem fűthető. Ezért aztán lehet, hogy Szolnokon kell játszaniuk. 

Namost mindehhez képest a hamarosan kezdődő bajnokság utolsó idei fordulója december 9-én lesz (tavaly december 10-én volt, tavalyelőtt december 12-én). Aztán mit tesz isten, jön egy kéthónapos szünet, hogy jövőre február 10-én folytassák újra. (Tavaly az első tavaszi forduló február 18-án, tavalyelőtt február 13-án volt.) 

Februárban egyébként még ezt a választ kaptuk az MLSZ-től: „A Magyar Labdarúgó Szövetség számára kiemelt szakmai kérdés 2010 óta, hogy előírja a pályafűtés kötelezettségét annak érdekében, hogy a profi versenyidőszak hosszabb lehessen, más szavakkal, hogy rövidebb legyen a téli szünet.”  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.