Így semmi értelme sincs, hogy az MLSZ kötelezővé tette a fűthető pályákat az NBI-ben

futball
2017 június 29., 10:57
comments 126

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint is nevetséges, hogy a magyar focisták két hónapos szünetre vonulnak télen, mert Magyarország az a speciális pontja Európának, ahol ilyenkor valamiért a profik nem léphetnek pályára. Tőlünk bármilyen irányban több száz kilométerre csak egészen rövid szünetet iktatnak be a bajnokságokban, nálunk viszont hagyományosan december 10-e körül van az utolsó forduló, aztán február közepén indult újra az NBI.

Ha már úgyis annyi szép új stadion épül, az MLSZ elérkezettnek látta az időt, hogy kötelezővé tegye a fűthető pályák kiépítését is. Ez 60-100 milliós plusz költség stadionként.

Az már eddig is látszott, hogy hiába lehet átmelegíteni a felső réteget, a kazánt pont akkor nem kapcsolják be, amikor használni kellene. Merthogy drága az üzemeltetése. Ezért maradt el februárban meccs Balmazújvárosban (még az NBII-ben, de a csapat nyártól már NBI-es),

photo_camera A fúthető gyep Balmazújvárosban Fotó: balmazfoci.hu

és játszottak Pakson ilyen talajon:

link Forrás

De mostanra bekeményített az MLSZ, a pár hét múlva kezdődő bajnokságban már nemcsak kötelező a fűthető gyep, de azt használni is kell majd, ha úgy adódik. A drágán kiépített, drágán üzemeltethető fűtési rendszer működtetéséhez pedig közpénzeket lehet igényelni (tao-pénzt). Ezért is van bajban az Újpest, mert hiába újították fel a stadionjukat 800 millióért, a gyephez nem nyúltak, így az nem fűthető. Ezért aztán lehet, hogy Szolnokon kell játszaniuk.

Namost mindehhez képest a hamarosan kezdődő bajnokság utolsó idei fordulója december 9-én lesz (tavaly december 10-én volt, tavalyelőtt december 12-én). Aztán mit tesz isten, jön egy kéthónapos szünet, hogy jövőre február 10-én folytassák újra. (Tavaly az első tavaszi forduló február 18-án, tavalyelőtt február 13-án volt.)

Februárban egyébként még ezt a választ kaptuk az MLSZ-től: „A Magyar Labdarúgó Szövetség számára kiemelt szakmai kérdés 2010 óta, hogy előírja a pályafűtés kötelezettségét annak érdekében, hogy a profi versenyidőszak hosszabb lehessen, más szavakkal, hogy rövidebb legyen a téli szünet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.