110 millióért újították fel, hogy tökéletes legyen, de több rajta a göröngy, mint az összetört olimpiai álom

Paks is az a város, ami rajta van a magyar futball radarján. Tavaly 110 millió forintért újították fel a stadion talaját, hogy minden tökéletes legyen, alácsövezték, hogy elvezesse a csapadékot, fűthető lett, hogy a fagy se számítson. 

Nagyon örültek, amikor végre elkezdődött a munka:

A munka befejeződött, a 110 milliót elköltötték.

Aztán tavaly decemberben az év utolsó bajnokiján ilyen volt a gyep:

Akkor a Vasas edzője ki is fakadt: "Próbáltuk a saját futballunkat nyújtani, amikor hátrányba kerültünk, felállni, csakhogy nem olyan egyszerű ezt ilyen pályán megvalósítani. Nem szívesen mondok ilyet, de tíz perc után úgy nézett ki a gyep, mint a teleszkópos felvétel a Holdról. Egyik csapat sem tudott laposan játszani, mert egész egyszerűen nem lehetett tudni, hova pattan a labda."

Pakson most szombaton volt az év első bajnokija. A gyep ilyen állapotban volt.  

A hazaiak megszokhatták már, hogy az új gyep rosszabb, mint a régi, beépülhetettek a játékukba a görönygök, nagyon könnyedén verték 5-0-ra a Mezőkövesdet. Tomiszláv Szivics, a vendégek edzője is tett megjegyzést a gyepre:

„Sajnos a pálya talaja katasztrofális volt, persze nem ezért vesztettünk.”

Ami igazán jó hír még, hogy nemcsak a gyep újult meg Pakson, hanem hamarosan a stadion is. A 800 milliós állami támogatáshoz 600 milliót ad még az önkormányzat is. 4500 új szék lesz, nagy szükség van rá, most is összejött 800 néző Pakson.