„Ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol” - ezt az üzenetet kapta apjától Matolcsy Ádám, az Origo tulajdonosa

politika
2017 június 29., 02:45
comments 226
Matolcsy Ádám. Kép: Facebook
photo_camera Matolcsy Ádám. Kép: Facebook

Interjút készített a Magyar Idők Matolcsy Ádámmal, aki szerdán hivatalosan is az Origo tulajdonosa lett.

Arra a kérdésre, hogy kért-e az apjától tanácsot, Matolcsy Ádám azt válaszoja:

„A tranzakcióval kapcsolatban nem kértem tőle tanácsot, de megkérdeztem, hogy politikailag mekkora kárt okozhat neki a negatív médiavisszhang. Ő rám bízta a döntést, ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol.”

Azt mondja, „régóta érdekli a média világa”, és „éles véleménye” van arról, hogy az 

ellenzéki médiumok beállították az Origót úgynevezett propagandaportálnak, 

amit egyszerűen a konkurensek lejáratási kísérletének tart. 

„Az Origót én nem tartom propagandaoldalnak.Az alapító-tulajdonos idején olyannyira kimért hangvételű oldal volt, amihez képest bármiféle elmozdulás heves reakciókat váltott volna és váltott is ki. Az oldalnak az utóbbi időben kezdett kialakulni egy határozott arcéle, amely elkötelezett olvasótábort hozott magával, és én ezt szeretném továbbépíteni. Konzervatív, polgári hangvételű lap működtetését tervezem.” 

Azt sem tartja kizártnak, hogy a cégcsoporton belül baloldaliak megszólítására is létrehoznak egy brandet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.