„Ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol” - ezt az üzenetet kapta apjától Matolcsy Ádám, az Origo tulajdonosa

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Matolcsy Ádám. Kép: Facebook

Interjút készített a Magyar Idők Matolcsy Ádámmal, aki szerdán hivatalosan is az Origo tulajdonosa lett.

Arra a kérdésre, hogy kért-e az apjától tanácsot, Matolcsy Ádám azt válaszoja:

„A tranzakcióval kapcsolatban nem kértem tőle tanácsot, de megkérdeztem, hogy politikailag mekkora kárt okozhat neki a negatív médiavisszhang. Ő rám bízta a döntést, ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol.”

Azt mondja, „régóta érdekli a média világa”, és „éles véleménye” van arról, hogy az 

ellenzéki médiumok beállították az Origót úgynevezett propagandaportálnak, 

amit egyszerűen a konkurensek lejáratási kísérletének tart. 

„Az Origót én nem tartom propagandaoldalnak.Az alapító-tulajdonos idején olyannyira kimért hangvételű oldal volt, amihez képest bármiféle elmozdulás heves reakciókat váltott volna és váltott is ki. Az oldalnak az utóbbi időben kezdett kialakulni egy határozott arcéle, amely elkötelezett olvasótábort hozott magával, és én ezt szeretném továbbépíteni. Konzervatív, polgári hangvételű lap működtetését tervezem.” 

Azt sem tartja kizártnak, hogy a cégcsoporton belül baloldaliak megszólítására is létrehoznak egy brandet.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.