Jay-Z bocsánatért esedezik Beyoncénál 4:44 nevű albumán, mert hűtlen volt hozzá

ZENE
2017 június 30., 20:48
comments 85

Beyoncé tavalyi albuma (Lemonade) tele volt olyan dalszövegekkel, ahol egyértelműen utalt arra, hogy férje, Jay-Z megcsalta őt. Ma megjelent Jay-Z új albuma, a tökéletes címadás eredményeként született 4:44, ahol a repper megerősíti ezeket az elképzeléseket. (Egyelőre nem lehet akárhol meghallgatni a számokat, csak a Tidal nevű oldalon.) A két übercelebritás ezeken az albumokon a világ elé tárta kibeszéletlen fájdalmait, megbánásait, ami miatt az egész amerikai sajtó elérzékenyülten csöpög.

A 4:44 következő részein erősíti meg a hűtlenkedést.

You egged Solange on knowin' all along / All you had to say, you was wrong / You almost went Eric Benét / Let the baddest girl in the world get away

Solange Beyoncé testvére, akivel Jay-Z évekkel korábban összeakaszkodott egy liftben. Akkor azt pletykálták, hogy Jay-Z megcsalásai miatt esett neki Beyoncé testvére. A szövegben hivatkozott Eric Benét egy R&B énekes, őt a hűtlenkedés miatt hagyta el akkori felesége, Halle Berry.

I apologize, often womanize / Took for my child to be born to see through a woman's eyes

Ez a szöveg a címadó számban hangzik el, és itt azt mondja: újszülött gyereke tanította meg rá, hogy egy nő szemével lássa a világot, és ne csak a nőcsábászkodáson törje a fejét.

I still mourn this death, I apologize for all the stillborns / Cause I wasn't present, your body wouldn't accept it

Itt Beyoncé 2011-es vetéléséért teszi magát felelőssé Jay-Z: "nem voltam jelen, a tested nem fogadta el".

You did what with who? / What good is a ménage à trois when you have a soulmate? / You risked that for Blue?

Jay-Z itt Beyoncé meglepődését adja elő, hogy éppen pont melyik nővel csalta meg.

Yeah, I'll fucked up a good thing if you let me / Let me alone, Becky / A man that don't take care of his family can't be rich / I'll watch 'Godfather,' I missed that whole shit

Becky-re Beyoncé utal a Lemonade című albumán, így hívta Jay-Z szeretőjét. (BI, NYT, Rolling Stone)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.