Pásztory Dóri Hosszú Katinkának: Elegem van, hogy összefogásra szólít fel, amikor neki szüksége van rá, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia

sport
2017 június 30., 07:38
comments 369

A WMN.hu-n tette közzé Pásztory Dóri, a kétszeres paralimpiai bajnok úszó nyílt levelét, amit Hosszú Katinkának címzett. Pásztory szerint komoly probléma, hogy Hosszúval nem lehet vitatkozni, 

"mert ő nem vitatkozik. Sajtótájékoztatót tart, nyílt levelet ír, Instagramon posztol. Egyirányúan kommunikál még akkor is, ha pont a kétirányú kommunikációt hiányolja."

Hosszú és a Fina vitájáról, hogy hány számban indulhat el egy úszó egy világkupa versenyen, Pásztory szerint

"érdemes lenne róla hosszasan, szélesebb körben beszélgetni, több álláspontot meghallgatni, nem pedig azt, hogy itt most egy Katinka ellen szóló, összehangolt akcióról lenne szó. Nem kérdés, hogy őt érinti legérzékenyebben ez a változás, ahogy az sem, hogy volt szerepe abban, hogy újítsanak a lebonyolítási rendszeren. De azért annál összetettebb a kérdés, minthogy leszűkítsük annyira, hogy mindenki rosszat akar Katinkának."

A paralimpiai bajnok hangsúlyozza. hogy tiszteli és becsüli Hosszút, és azt az elképesztő munkát, amit karrierjébe fektetett.

"De elegem van a nyílt levelekből, abból, hogy soha nem láthatok vele élő interjút, lassan már tévés interjút sem, csak nyomtatott sajtóban megjelent cikket, ahol le lehet ellenőrizni a kérdéseket, és többszörösen át lehet írni a válaszokat. Elegem van a pletykákból, amelyek valóságtartalmáról egyszerűen nem lehet fogalmunk, mert nincs, aki feltehetné a kényes kérdéseket szemtől szembe. Elegem van, hogy összefogásra szólít fel, amikor neki szüksége van rá, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia. Elegem van abból az elvakult imádatból, ami őt övezi, és amiért nem lehet beszélni az esetleges hibáiról, nem lehet kritizálni még akkor sem, ha azt nem bántó szándékkal teszi az ember, hanem azért, mert valami birizgálja az igazságérzetét."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.