Tizenegy kilátó épült uniós pénzből a kétezer lakosú alföldi faluban, Tyukodon

2017 június 30., péntek 18:55
364

Óriási kilátónagyhatalom lett a szabolcsi Tyukod, derült ki a HírTV Célpont pénteki adásából. A kétezer lakosú faluban 11 kilátó épült az utóbbi években, 264 millió forint uniós támogatásból.

A műsorból kiderült, a kilátók gyakorlatilag ellepték a teljesen lapos környezetben elhelyezkedő falut, igaz, egy részüket alig lehet megközelíteni a gaztól.

Darabonként 24 millió forinttal támogatták a kilátókat, ami azért is érdekes, mert a faluban egy ház nem kerül többe hárommillió forintnál. A Célpont beszélt az egyik kilátóépítővel, aki egy tyukodi könyvtáros közmunkás, aki azt mondta, ötmillió forint haszna volt az építkezésen – de ha puhább fából építi, akkor tízmilliót is húzhatott volna rajta.

Országszerte 160 darab kilátó épült hasonló rendszerben, ha 24 millió forintos átlaggal számolunk, akkor 3,8 milliárd forintot sikerült elkölteni erre a nemes célra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt