Tizenegy kilátó épült uniós pénzből a kétezer lakosú alföldi faluban, Tyukodon

POLITIKA
2017 június 30., 18:55
comments 359

Óriási kilátónagyhatalom lett a szabolcsi Tyukod, derült ki a HírTV Célpont pénteki adásából. A kétezer lakosú faluban 11 kilátó épült az utóbbi években, 264 millió forint uniós támogatásból.

A műsorból kiderült, a kilátók gyakorlatilag ellepték a teljesen lapos környezetben elhelyezkedő falut, igaz, egy részüket alig lehet megközelíteni a gaztól.

Darabonként 24 millió forinttal támogatták a kilátókat, ami azért is érdekes, mert a faluban egy ház nem kerül többe hárommillió forintnál. A Célpont beszélt az egyik kilátóépítővel, aki egy tyukodi könyvtáros közmunkás, aki azt mondta, ötmillió forint haszna volt az építkezésen – de ha puhább fából építi, akkor tízmilliót is húzhatott volna rajta.

Országszerte 160 darab kilátó épült hasonló rendszerben, ha 24 millió forintos átlaggal számolunk, akkor 3,8 milliárd forintot sikerült elkölteni erre a nemes célra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.