25 embert lőttek meg egy Little Rock-i rapkoncerten, de csodával határos módon egyikük sincs életveszélyben

bűnügy
2017 július 01., 22:21

Huszonöt embert lőttek meg Arkansas amerikai szövetségi állam fővárosa, Little Rock egyik éjszakai bárjában egy rapkoncerten szombaton – közölte a helyi rendőrség.

A Power Ultra Lounge nevű szórakozóhely estjére érkezett vendégek közül néhányan összevitatkoztak, majd fegyvert rántottak, és lövöldözni kezdtek. 25 embert lövedék sebesített meg, míg hárman egyéb sérüléseket szenvedtek. Egy sebesült élete sincs veszélyben – közölte a rendőrség.

Kenton Buckner, a város rendőrfőnöke riportereknek elmondta, hogy több embert kezelnek gyanúsítottként. Egy, az interneten keringő felvétel szerint teltház volt a memphisi Finese 2Tymes rapper koncertjén. A lövöldözésre az egyik szünet elején került sor, 11 másodperc alatt több mint 24 lövés dördült el.

Balra Finese 2Tymes a G Train című klipjében
photo_camera Balra Finese 2Tymes a G Train című klipjében Fotó: Youtube

„Little Rockban egyre több a bűnügyi probléma. Úgy tűnik, hogy néhány naponta véres lövöldözések kerülnek az újságok címlapjára, és ez a reggeli eseményekkel tetőzött” – közölte Asa Hutchinson kormányzó, aki szövetségi forrásokat ajánlott fel a probléma kezelésére a város polgármesterének.

Little Rockban a héten kb. egy tucat autós lövöldözés volt, bár egyelőre semmi nem utal arra, hogy ezeknek közük lenne a szombati eseményekhez. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.