Ezer forintos órabérért lógatják a lábukat a diákmunkások a Duna Arénában

gazdaság
2017 július 01., 10:19

Unatkoznak, beszélgetnek és telefont nyomogatnak ezer forintos órabérért a nemrég avatott Duna Arénába rendelt diákmunkások - írja a hvg.hu. A lap szerint volt olyan diák is, akinek egy 8 órás munkanapra annyi teendőt adott a főnöke, hogy fedezze fel a Duna Arénát, hogy ha majd esetleg a vb idején is itt lesz, akkor legalább már ismerje az épületet.

A diákmunkások jelenleg két műszakban dolgoznak az arénában, ahol egyelőre nem nagyon van mit dolgozni. Óránként 1000 forintot ígért nekik a munkaközvetítő.

A hvg-nek nyilatkozók szerint a reggeli műszak eredetileg hattól délután kettőig tartott volna, de végül a főnök kérte, hogy legyen inkább héttől háromig, mert hatkor még senki nem lesz ott, hogy beengedje a diákokat. Ehhez képest az első nap a főnök is csak 8-ra jött, a diákok egy órát vártak rá.

A munkanap nagy része mobilozással telt, meg azzal, hogy a diákok egy szobában ültek és beszélgettek. Délután 4-kor pedig, amikor a létesítményfőnök hazament, azt kérte tőlük, hogy üljenek ki a büfébe és maradjanak, mondjuk 7-ig, utána hazamehetnek.

A hvg-nek nyilatkozó egyik fiúnak eddig annyi munkája volt, hogy ki kellett csomagolnia a dobozából egy radiátort, meg valamennyi ásványvizet.

„Életemben ennyit nem honfoglalóztam, pedig egy időben eléggé rá voltam kattanva.”

A hvg.hu megkérdezte a Duna Arénát fenntartó Budapest 2017 Kft.-t, hogy hány diákot dolgoztatnak és milyen munkákat végeznek, de nem kaptak választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.