Kósa Lajos szerint minden a legnagyobb rendben van az országban, csak az a fránya ellenzék meg Soros csinálják a balhét

hablaty
2017 július 01., 05:55
comments 180

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője interjút adott Mészáros Lőrinc egyik lapjának, a Magyar Hírlapnak, és felmondta a fideszes leckét, amit mostanában a kormánypárt minden vezető politikusának fel kell mondania, ha a kormányzati propagandabirodalom valamelyik részének adnak interjút.

A lecke elemei:

  • A kormány megkérdezi az embereket, ez volt minden idők nemzeti konzultációja.

Ezt ugye arra mondja, hogy a kormány indított egy nemzeti konzultációt, amiben irányított kérdéseket tett fel a migrációról és a civilszervezetekről. Hogy ezt hányan küldték vissza, és mit válaszoltak az emberek a kérdésekre, azt csak a kormány tudja, és ők most azt mondják, hogy 1,7 millióan küldték vissza, és az emberek 99 százaléka egyetértett a kormány álláspontjával. Ennek kell most örülni.

  • Kósa szerint ez nagy erőt ad a kormánynak Brüsszelben.

Mármint az, hogy volt egy ilyen konzultáció. Mondjuk az érvénytelen migránsellenes népszavazásra is azt mondták, hogy nagy erőt adott nekik Brüsszelben, aztán mire mentünk vele.

  • Aki nem küldte vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, azok nem akartak állást foglalni, hanem ezt átengedték azoknak, akik inkább visszaküldték.

Kósa itt azzal nem számol, hogy az emberek többsége olyan, hogy ha kap egy eldöntendő kérdésekkel teli kérdőívet, ami egy ötéves gyerek ravaszságával tesz fel egy gorilla szellemi szintjén megfogalmazott kérdéseket, akkor nem igazán szeret a válaszadással vesződni, és tök értelmetlen levélküldözgetéssel fogyasztani a közpénzt.

  • Nagyon helyes, hogy a parlament elfogadta a plakáttörvényt és a civiltörvényt.

Az előbbi Kósa szerint azért jó, mert Simicska felvásárolta a Jobbikot. Igaz, Simicska sokkal több pénzzel támogatta a Fideszt, amikor még jóban volt Orbánnal, mint most a Jobbikot, de ugye ez senkit sem érdekel. A civiltörvény pedig Kósa szerint csak átlátható viszonyokat teremt, és csak néhányan akarják bojkottálni a végrehajtását.

„De mitől polgári engedetlenség valami? Attól, hogy tömeges. Ez a pár hangoskodó nekem inkább a találékony gyorshajtót juttatja eszembe: száznyolcvannal hajt az autópályán, és azt mondja, hogy polgári engedetlenségi mozgalomban vesz részt. Hát persze! A rendőr erre a magyarázkodásra mosolyog egyet, és megbünteti. Egy jogállamban megvannak azok a független szervezetek, amelyek ki tudják kényszeríteni a jogkövető magatartást”

- mondta a frakcióvezető a bojkottot hirdető szervezetekről.

  • Az ellenzéket senki sem szereti, ezért csak provokációval tudják felhívni magukra a figyelmet.

„...egy focimeccsen kétféleképpen lehet felhívni magunkra a közönség figyelmét. Az egyik, hogy óriási cselsorozatok végén hatalmas gólokat rúgunk, a másik, hogy meztelenre vetkőzve beszaladunk a pályára. Mindkettő tuti címoldal az újságban. Ezek a kis pártok most a vetkőzéssel, berohanással kísérleteznek, mert se a cselezés, se a góllövés nem megy nekik, sőt a kezdőcsapat közelébe se tudnak jutni.”

  • Az ellenzék hozta be az alpári kocsmapolitizálást, de a Fidesz ebben nem partner.

Kósa szerint tehát Németh Szilárd pártja, aminek az elnöke csicskázik a parlamentben, és arra célozgat, hogy az egyik ellenzéki párt vezetője homoszexuális, az a párt, amelyik frakcióvezetője az Izauráért tüntető tévénézőkhöz hasonlítja a CEU mellett kiálló Nobel-díjasokat, az a párt, amelyik propagandamédiája meleg társkeresőkről szerez személyes információkat ellenzéki aktivistákról, az a párt, aminek több vezetője (köztük a miniszterelnök) is annyival reagált a tavaszi tüntetésekre, hogy viszket a tenyerük, és az a párt, amelyik már évek óta a legdurvább, Hihetetlen Magazin szintű világösszeesküvés-elméletekben tudja csak észlelni a világot, szóval hogy ez a párt nem megy bele az alpári kocsmapolitizálásba.

  • Kósa kemény kampányra számít.

De ez is csak az ellenzék miatt van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.