Nem unják meg, nem fáradnak el, nem állnak le: még 5,7 milliárdot elégetnek kormánypropagandával

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal májusban hirdethette meg a közbeszerzést „az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására”, ami már a negyedik tender ebben a témában.

Tavaly novemberben 1,1, januárban 1,9, februárban pedig 7,9 milliárdos értékben kötöttek szerződést ügynökségekkel a kék plakátkampányra. Ezt überelik most egy 5,6 milliárd forintos keretű kampánnyal, amiben lesznek hirdetések megyei és országos lapokban, rádiókban, tévékben, online felületeken, köztéren, mindenhol.

A lap szerint az előző két pályázat győztese, Balásy Gyula ügynökségei nyerték ezt is, így a tavaly együtt is csak 2,3 milliárdos árbevételt elérő New Land Media Kft. és Lounge Design Kft. így 2017 első felében csak a Miniszterelnöki Kabinetirodától 15,5 milliárdnyi megrendelést kaptak.

A mostani tendert annak ellenére írták ki, hogy már az előző kettő is elvileg decemberig szól, de persze fogalmunk sem lehet arról, melyik propaganda-hadjáratot melyik keretszerződésben álló összegből finanszírozzák, hiszen Rogánék nem érdekeltek a transzparenciában. (MNO)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.