Nem unják meg, nem fáradnak el, nem állnak le: még 5,7 milliárdot elégetnek kormánypropagandával

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal májusban hirdethette meg a közbeszerzést „az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására”, ami már a negyedik tender ebben a témában.

Tavaly novemberben 1,1, januárban 1,9, februárban pedig 7,9 milliárdos értékben kötöttek szerződést ügynökségekkel a kék plakátkampányra. Ezt überelik most egy 5,6 milliárd forintos keretű kampánnyal, amiben lesznek hirdetések megyei és országos lapokban, rádiókban, tévékben, online felületeken, köztéren, mindenhol.

A lap szerint az előző két pályázat győztese, Balásy Gyula ügynökségei nyerték ezt is, így a tavaly együtt is csak 2,3 milliárdos árbevételt elérő New Land Media Kft. és Lounge Design Kft. így 2017 első felében csak a Miniszterelnöki Kabinetirodától 15,5 milliárdnyi megrendelést kaptak.

A mostani tendert annak ellenére írták ki, hogy már az előző kettő is elvileg decemberig szól, de persze fogalmunk sem lehet arról, melyik propaganda-hadjáratot melyik keretszerződésben álló összegből finanszírozzák, hiszen Rogánék nem érdekeltek a transzparenciában. (MNO)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.