A német válogatott nyerte a Konföderációs Kupát

sport
2017 július 02., 18:34
comments 118

Az oroszországi torna szentpétervári döntőjében a világbajnok együttes vasárnap Lars Stindl 20. percben szerzett góljával 1-0-ra múlta felül a Copa America-győztes chilei csapatot.

A németek a Ter Stegen - Mustafi, Rüdiger, Ginter - Kimmich, Rudy, Goretzka (Sule, 92.), Hector - Stindl, Draxler - Werner (Can, 79.) felállásban léptek pályára, míg Chile a Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aranguiz (Sagal, 81.), Diaz (Valencia, 53.), Vidal - P. Hernandez - Vargas (Puch, 81.), Sanchez csapattal. 

photo_camera Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A mérkőzés elején egyértelműen a dél-amerikai csapat játszott veszélyesebben, Ter Stegennek többször is védenie kellett. A chileiek kihagyott helyzetei pedig megbosszulták magukat, ugyanis egy hatalmas védelmi hiba után Werner passzából Stindl guríthatott az üres kapuba. A bekapott gól alaposan megzavarta a Copa America bajnokát, a szünetig hátralévő időben a világbajnok németek akarata érvényesült és növelhették volna előnyüket.

A folytatásban az egyenlítésért küzdő chileiek játszottak fölényben, de a hetvenedik percig a németek viszonylag simán őrizték minimális előnyüket. A hajrára fokozódott a nyomás Ter Stegen kapuján, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott, vagy a német kapus védett, így ha nehezen is, de a németek megúszták kapott gól nélkül az összecsapást és elhódították a trófeát, amely negyedszer került az aktuális világbajnokhoz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.