Átoperáltatta az arcát a legnagyobb brazil kokainbáró, 30 évig nem tudták elfogni, egészen tegnapig

külföld
2017 július 02., 08:13
comments 79

Nagy nap volt a szombati a brazíliai bűnüldözés történetében. 30 évnyi hajsza után Mato Grosso állam Sorisso településén sikerült elfogni és leültetni Luiz Carlos de Rochát, akit az ország, sőt az egész kontinens egyik legsúlyosabb kokainbárójaként tartanak számon.  

link Forrás

A "Fehér Fejként" ismert drogcézár bújkálása során több személyazonosságot használt párhuzamosan, és plasztikai műtéteket is végrehajtatott az arcán, hogy ne ismerjék fel. Elfogásával együtt 10 millió dollárnak megfelelő ingaltanokat és ingóságokat foglalt le a brazil rendőrség. Teljes vagyona becslések szerint meghaladhatja a 100 millió dollárt is. Az általa működtetett szervezet Bolívia, Kolumbia, Európa és az Egyesült Államok irányába is szállított kábítószert, de ő látta el sokáig Rio és Sao Paolo kereskedőit is anyaggal. 

Rendőrök úgy nyilatkoztak róla, hogy egy legenda volt. Egy helyi felügyelő például úgy nyilatkozott róla, hogy 32 éve van szolgálatban, azóta hall "Fehér fejről". Ő volt a brazil hatóságok elsőszámú célpontja. Állítólag 20 évvel is fiatalabbnak látszott valós koránál a műtéteknek köszönhetően, ezért mert is társasági életet élni. 

Házkutatása során előkerültek képek régi arcmásairól, ezek összevetése is fontos bizonyíték lehet esetének tárgyalása során. Utolsó éveiben Vitor Luiz de Moraes álnéven élte mindennapjait. A különböző bűncselekményeket összesítve úgy 50 éves börtönbüntetésre számíthat. (Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.