„Én vagyok az elnök, nem ők” – Trump megtalálta a végső érvet a kritizáló újságírókkal szemben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: SAUL LOEB/AFP

Az amerikai elnök ezúttal egy veteránok tiszteletére rendezett, evangéliumi keresztényekkel közös gyűlésen fakadt ki az őt szüntelenül támadó és kritizáló lapokra és újságírókra, akiket ő együttesen csak álhírgyártóként emlegetett.

„Az álhírgyártók megpróbálnak elhallgattatni bennünket, de nem hagyjuk nekik. Megpróbáltak megállítani, hogy bejussak a Fehér Házba, de nem sikerült nekik. Én vagyok az elnök, és nem ők” 

– tisztázta a helyzetet a John F Kennedy Center közönsége előtt. Trump szerint a sajtó magát nullázta le, mert "túl messzire ment" és figyelmeztette a közönséget, hogy ne hallgassanak a hazugságokra. 

Az elnök annyira rákészült a sajtógyalázásra, hogy mielőtt színpadra lépett, Twitterén leporolta egy régi klasszikus üzenetét, ami arról szól, hogy a hazug CNN-t mostantól csaló CNN-nek címkézi majd: 

Trump röviden kitért a csillapított beutazási tilalom elfogadására is. Azt emlegette, hogy nem engedhető meg a terrorizmus és a szélsőségességek terjedése Amerikában, és biztosnak kell lennie a kormánynak abban, hogy csak olyanok lépnek a határokon belülre, akik jó szándékkal teszik ezt. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.