„Én vagyok az elnök, nem ők” – Trump megtalálta a végső érvet a kritizáló újságírókkal szemben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: SAUL LOEB/AFP

Az amerikai elnök ezúttal egy veteránok tiszteletére rendezett, evangéliumi keresztényekkel közös gyűlésen fakadt ki az őt szüntelenül támadó és kritizáló lapokra és újságírókra, akiket ő együttesen csak álhírgyártóként emlegetett.

„Az álhírgyártók megpróbálnak elhallgattatni bennünket, de nem hagyjuk nekik. Megpróbáltak megállítani, hogy bejussak a Fehér Házba, de nem sikerült nekik. Én vagyok az elnök, és nem ők” 

– tisztázta a helyzetet a John F Kennedy Center közönsége előtt. Trump szerint a sajtó magát nullázta le, mert "túl messzire ment" és figyelmeztette a közönséget, hogy ne hallgassanak a hazugságokra. 

Az elnök annyira rákészült a sajtógyalázásra, hogy mielőtt színpadra lépett, Twitterén leporolta egy régi klasszikus üzenetét, ami arról szól, hogy a hazug CNN-t mostantól csaló CNN-nek címkézi majd: 

Trump röviden kitért a csillapított beutazási tilalom elfogadására is. Azt emlegette, hogy nem engedhető meg a terrorizmus és a szélsőségességek terjedése Amerikában, és biztosnak kell lennie a kormánynak abban, hogy csak olyanok lépnek a határokon belülre, akik jó szándékkal teszik ezt. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.