Nevadában is legalizálták a füvet

ÉLET
2017 július 02., 03:05
comments 61
Egyike az első szerencséseknek fizet egy árusításra kijelölt gyógyszertárban
photo_camera Egyike az első szerencséseknek fizet egy árusításra kijelölt gyógyszertárban Fotó: Ethan Miller/AFP

A vegasi klubtulajok újabb fellendülésre számítanak azután, hogy ötödik államként, Washington, Colorado, Oregon és Alaska után Nevadában is legalizálták a marihuána használatát. 

Az államban novemberben szavazták meg a szabad füvezést, július 1-én pedig üzembe is helyezték az első fűautomatákat. Szövetségi szinten a marihuána továbbra is tiltott szernek minősül, de állami szinten több helyen engedélyezett. 

Vegasban úgy álltak sorba az árusító boltok és automaták előtt hajnalban, mintha új iPhone-t dobott volna piacra az Apple. 

A szabály szerint 21 év alatt, közterületen, kaszinókban, bárokban és vezetés előtt továbbra is tilos szívni, de egy felnőtt egy nap akár 28 grammot is vehet. Azért az elég kell legyen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.