Trump posztolt magáról egy videót, amin összever egy CNN-fejű alakot

A szó klasszikus értelmében vett kormányzásnak ugyan nyomait sem lehet felfedezni Washingtonban, lassan mennek a személyi kinevezések, a Trump által a kampányban bejelentett nagy ígéretekből (fal Mexikó határára, új egészségbiztosítási törvény) sem látni még sokat, de azért azt nem lehetne mondani, hogy az amerikai elnök napjai eseménytelenül telnének.

Trump az utóbbi hetekben elsősorban a vele kritikus újságírókkal foglalkozott, miután nagyon fellelkesült attól, hogy annyi vagdalkozás után egyszer tényleg sikerült kamu hír közlésén kapni a csatornát, illetve előkerült a CNN egészségügyi rovatának egy producerével készült rejtettkamerás felvétel, amin arról beszélt, hogy az oroszügyi anyagai a CNN-nek csak bullshitek, és csak a nézettség miatt csinálják az egészet. 

Most vasárnap Trump egy videót tett ki a hivatalos elnöki közlönybe, azaz a Twitter-oldalára, melyen az látható, ahogy pankrátorkellékek között kiüt egy CNN-fejű alakot. 

A jelenetet eredetileg még 2007-ben forgatták, amikor Trump még showmanként és milliomosként volt a WWE vendége, és a pankráció-franchise tulaját, Vince McMahont ütötte le, természetesen megrendezett körülmények között. 

A CNN-re átszabott animáció a jelek szerint a héten bukkant fel egy Trump-támogató fórumon. 

A videó megosztását sokan élesen kritizálták, kikelt ellene a republikánus, de Trumppal szemben sokszor kritikus újságíró, Ana Navarro is, aki szokott a CNN-nek is dolgozni, és aki szerint ez felbujtás erőszakra, és az elnök csak azt fogja egyszer elérni, hogy meg fognak gyilkolni valakit egyszer a média világából. 

Ugyanebben a műsorban megszólalt egy belbiztonsági tanácsadó, Thomas Bossert is, aki szerint viszont senki nem tekintett fenyegetésként erre a filmre. A jelenetet, miután megosztotta Trump, újraosztotta az amerikai elnök hivatalos Twitter-fiókjáról is. 

A CNN előbb a Fehér Ház sajtószóvivőjének, Sarah Huckabee Sandersnek egy csütörtöki nyilatkozatát tették ki újra, amiben Sanders arról beszélt, hogy az elnök soha nem bátorított senkit erőszakra, sőt, épp ellenkezőleg, mi sem áll távolabb tőle. Majd később kiadtak egy közleményt, amiben azt írták, hogy Sanders hazudott, és hogy Trump olyan éretlen viselkedést mutat, ami bőven hivatala méltósága alatt van. Hozzátették, hogy folytatni fogják a munkájukat, de Trump is elkezdhetné a sajátját. (BBC)