Balog szerint a média álhíreket gyárt az egészségügy állapotáról, és ezzel éppen az ott dolgozókat lehetetlenítik el

Balog Zoltán miniszter hétfőn a Semmelweis-nap alkalmából a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen tartott beszédet az egészségügyi ágazat szereplőinek. 

Ebből tett közzé egy két és fél perces részletet a Hír TV, melyen Balog arról beszélt, hogy nagy a csatazaj az egészségügy körül, hiszen jövőre választások jönnek, ezért forrósodik a hangulat. 

A miniszter elmondta azt is, hogy ebben a csatazajban dolgoznak tovább, de ma a politikának és a médiának az eszköze a hamis hírek gyártása. Pedig:  

„Mutassanak nekem egy egészségügyet, bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt, és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók és talán rendszerek ellenére is, hiszen nagyon sok mindenre büszkék lehetünk az egészségügybe, mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer.”

Majd Balog azzal folytatta, hogy szeretné felhívni azoknak a figyelmét, akiket e álhírek gyártásával bíztak meg, hogy ezzel nem elsősorban a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat. A miniszter szerint bátornak kell lenni a valóság bemutatásában, és ebben épp a magyar kormány járt élen, mert több ezer oldalon mutatták be kendőzetlenül és valósághűen, milyen a magyar egészségügy állapota nemzetközi összehasonlításban. 

Balog elmondta, hogy azt szeretnék, ha az igazság érne el az emberekhez, de az ilyen álhírek gyártásával azt rombolják, ami a legfontosabb a gyógyításban,

fontosabb még a gyógyszernél, a gyógymódnál, a finanszírozásnál is: a bizalmat. 

Elsősorban a magyar egészségügyi rendszer iránt, de nem utolsó szempont a bizalom a kormány iránt sem: bizalom, hogy a minisztérium nem azért van, hogy rosszabbá tegye az egészségügyi rendszert, hanem hogy valamilyen módon javítson rajta. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.