Balog szerint a média álhíreket gyárt az egészségügy állapotáról, és ezzel éppen az ott dolgozókat lehetetlenítik el

képmutatás a köbön
2017 július 03., 16:48

Balog Zoltán miniszter hétfőn a Semmelweis-nap alkalmából a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen tartott beszédet az egészségügyi ágazat szereplőinek. 

link Forrás

Ebből tett közzé egy két és fél perces részletet a Hír TV, melyen Balog arról beszélt, hogy nagy a csatazaj az egészségügy körül, hiszen jövőre választások jönnek, ezért forrósodik a hangulat. 

A miniszter elmondta azt is, hogy ebben a csatazajban dolgoznak tovább, de ma a politikának és a médiának az eszköze a hamis hírek gyártása. Pedig:  

„Mutassanak nekem egy egészségügyet, bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt, és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók és talán rendszerek ellenére is, hiszen nagyon sok mindenre büszkék lehetünk az egészségügybe, mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer.”

Majd Balog azzal folytatta, hogy szeretné felhívni azoknak a figyelmét, akiket e álhírek gyártásával bíztak meg, hogy ezzel nem elsősorban a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat. A miniszter szerint bátornak kell lenni a valóság bemutatásában, és ebben épp a magyar kormány járt élen, mert több ezer oldalon mutatták be kendőzetlenül és valósághűen, milyen a magyar egészségügy állapota nemzetközi összehasonlításban. 

Balog elmondta, hogy azt szeretnék, ha az igazság érne el az emberekhez, de az ilyen álhírek gyártásával azt rombolják, ami a legfontosabb a gyógyításban,

fontosabb még a gyógyszernél, a gyógymódnál, a finanszírozásnál is: a bizalmat. 

Elsősorban a magyar egészségügyi rendszer iránt, de nem utolsó szempont a bizalom a kormány iránt sem: bizalom, hogy a minisztérium nem azért van, hogy rosszabbá tegye az egészségügyi rendszert, hanem hogy valamilyen módon javítson rajta. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.