Bevásárlókocsikkal torlaszolnák el a dolgozók a Tescókat

gazdaság
2017 július 03., 04:35
comments 27

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténekelnöke szerint

ha nem lesz eredményes a Tesco dolgozóinak szombati demonstrációja, akkor készek akár üres bevásárlókocsikkal lassítani az üzletlánc forgalmát.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Sáling József szerint óriási gond a munkaerőhiány, aminek egyetlen megoldása a béremelés. A szakszervezeti vezető kijelentette, hogy azt az üzenetet szeretnék eljuttatni a Tesco prágai központjába, hogy baj van: muszáj bért emelniük. 

Ha ez nem valósul meg, akkor a következő lépés az úgynevezett munkaügyi vita bejelentése lesz, ezután tarthatnak figyelmeztető sztrájkot,

tette hozzá. Ez szerinte jelenthet egy-két órás teljes leállást, de előfordulhat munka- vagy vásárláslassítás is. Az utóbbinál a dolgozók fognak egy bevásárlókocsit, mindegyiket üresen betolják az áruházba, hogy ne férjenek be a vásárlók, és ne tudják hová tenni az árut, amelyet megvennének. Sáling a lapnak adott interjújában elmondta, hogy 

óriási problémát jelent a munkaerőhiány. 

Jelenleg 250-260 ezer ember dolgozik a kereskedelemben, ám legalább 20 ezer hiányzik, tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.