Durva váltás: normális médiumot csinálna a 24.hu-ból az új főszerkesztő

Média
2017 július 03., 11:35
comments 86
Szigeti Péter
photo_camera Szigeti Péter

Új főszerkesztője lesz a 24.hu-nak. Október elejétől az a Szigeti Péter vezeti a szerkesztőséget, aki korábban hat évig főszerkesztett a Kreatívnál, hogy utána mostanáig a reklámipari szaklapot is kiadó PPH Media tartalomfejlesztési vezetőjeként dolgozzon.

Érdekes, hogy bár Szigeti csak ősszel kezdi a munkát, az eddigi főszerkesztő, a lapot négy éve irányító Kustánczi Norbert azonnali hatállyal távozott, így az átmeneti hónapok alatt Bognár Bálint termékmenedzser és Pető Péter felelős szerkesztő közösen vezetik a 24.hu-t. A dolog furcsasága miatt cseten megkerestem a távozó főszerkesztőt, aki ennyit mondott:

„Nagyon nem szeretnék mondani semmit, max annyit, h nem én döntöttem így, kész tények elé állítottak.”

Kustánczi a hivatalos közlemény közleménynyelven írt szövege szerint

„Jövőben a kiadó online divíziójának termékeit támogatja majd szakértőként.”

Elértem Szigetit is, akitől azt kérdeztem, hogy mi az a három dolog, amit tutira meg akar változtatni a 24-ben, és mi az a három, amit biztosan nem. Utóbbira válaszolt előbb:

„Nyilván nem kívánunk változtatni azon, hogy független, gyors és sokszínű médiumot szeretnék vezetni.”

Hogy utána ledobja a bombát egy „No shit, Sherlock!”-díjas, igazi nagybetűs Főszerkesztői Válasszal:

„Ha egy szót kéne mondanom, akkor normális médiumot szeretnék csinálni. Kiegyensúlyoztatt.”

Na de mit változtatna meg?!

„Amin változtatni kell, az az, hogy karakteresebb, beazonosíthatóbb oldal legyen a 24, ami még a jelenleginél is meghatározóbb szereplője lehet a piacnak.”

Nagyon-nagyon forró, talán nem túlzás megjósolni, hogy egyenesen sistergős ősze lesz a magyar online médiának! (via Kreatív)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.