John Terry 22 év után hagyta el a Chelsea-t, a másodosztályú Aston Villához szerződött

2017 július 3., hétfő 19:30

Nem nagyon szoktuk naprakészen követni az angol bajnokság aktuális átigazolásait (bár szerencsére épp tegnap jelent meg egy alapos összegzés a Britannia blogon), de hétfőn azért mégis olyan hír történt, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül: a jövőre is a Championshipben szereplő Aston Villa bejelentette John Terry leigazolását. 

Terry az elmúlt évtizedek brit labdarúgásának kiemelkedő alakja, a válogatott korábbi csapatkapitánya, a Chelsea meghatározó játékosa. A 36 éves védő szerződése június 30-án járt le a Chelsea-nél, és egy évre köteleződött most el a másodosztályba, Birminghambe. Már áprilisban jelezte, hogy a szezon végén távozni fog. 

Terry elmondta, hogy Premier League-s csapatok is megkeresték, akik több pénzt is kínáltak neki, de visszautasította őket, mivel nem akar a Chelsea ellen játszani. Tényleg a klub egyik legendájává vált az elmúlt években, 22 év alatt 717 meccsen játszott a csapatban. Egész karrierje során a Chelsea játékosa volt egy rövid kitérőt leszámítva, amikor kölcsönadták a Nottingham Forestnek még 2000-ben. 

Mint elmondta, száz százalékosan arra fog koncentrálni, hogy segítse az Aston Villa feljutását az első osztályba, alig várja, hogy elkezdődjön a közös munka. (BBC)