Még két napot kapott Katar, hogy válaszoljon az ultimátumra

külföld
2017 július 03., 05:21
comments 54

Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein még két napot adott Katarnak arra, hogy válaszoljon a tíz napja tőlük kapott ultimátumra, írja a BBC. A 13 követelést tartalmazó lista eredetileg vasárnap éjfélkor járt volna le, de a katari külügyminiszter, Muhammad bin Abdul Rahman ász-Száni sejk a válságban közvetítő Kuvaiton keresztül még 48 órát kért azok megválaszolására. 

Az ultimátum Doha szerint teljesíthetetlen követeléseket tartalmaz: például az al-Jazeera bezárása, az Iránnal való kapcsolatok gyengítése, vagy a katari török katonai támaszpont felszámolása. A katari külügyminiszter szombaton kijelentette: 

"országa kész a párbeszédre, de el fogja utasítani az arab államok követeléseit, mert azok célja nem a terrorizmus elleni küzdelem, hanem az ország szuverenitásának megcsonkítása."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.