A brit kilépés melletti kampány vezetője szerint hiba lenne kilépni az EU-ból

külföld
2017 július 04., 21:25
comments 152
A Brexit-kampány legnagyobb hazugságát egyből a kampány hivatalos buszának oldalára írták fel öblös betükkel. A szlogen kitalálója, Dominic Cummings egy év távlatából már az egész kilépést hülyeségnek tartja.
photo_camera A Brexit-kampány legnagyobb hazugságát egyből a kampány hivatalos buszának oldalára írták fel öblös betükkel. A szlogen kitalálója, Dominic Cummings egy év távlatából már az egész kilépést hülyeségnek tartja. Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Pálfordulást mutatott be a javából Dominic Cummings, a 2016-os Brexit-népszavazás távozáspárti kampányának igazgatója, aki most már úgy véli, hogy "hiba lenne" kilépni az EU-ból. Ugyanő utólag már "ostoba ötletnek" nevezte a tavalyi népszavazást, és arról is beszélt, hogy a Brexit "garantálhatóan bukás" lesz, hacsak nem lesz nagy változás a kormány összetételében.

Cummings volt az, aki a távozáspárti kampány buszára felírta a kampány legnagyobb hazugságát, hogy Nagy-Britannia 350 millió fontot utal hetente az EU-nak, amit inkább az állami egészségügyi rendszerre fognak költeni a kilépés után. Ezt az ígéretet már a népszavazás másnapján visszavonta a Brexit-kampány összes vezetője. (Via The Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.