A brit kilépés melletti kampány vezetője szerint hiba lenne kilépni az EU-ból

külföld
2017 július 4., 21:25
comments 152
photo_camera A Brexit-kampány legnagyobb hazugságát egyből a kampány hivatalos buszának oldalára írták fel öblös betükkel. A szlogen kitalálója, Dominic Cummings egy év távlatából már az egész kilépést hülyeségnek tartja. Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Pálfordulást mutatott be a javából Dominic Cummings, a 2016-os Brexit-népszavazás távozáspárti kampányának igazgatója, aki most már úgy véli, hogy "hiba lenne" kilépni az EU-ból. Ugyanő utólag már "ostoba ötletnek" nevezte a tavalyi népszavazást, és arról is beszélt, hogy a Brexit "garantálhatóan bukás" lesz, hacsak nem lesz nagy változás a kormány összetételében.

Cummings volt az, aki a távozáspárti kampány buszára felírta a kampány legnagyobb hazugságát, hogy Nagy-Britannia 350 millió fontot utal hetente az EU-nak, amit inkább az állami egészségügyi rendszerre fognak költeni a kilépés után. Ezt az ígéretet már a népszavazás másnapján visszavonta a Brexit-kampány összes vezetője. (Via The Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt