Abháziában gyógykezelik Kovács Bélát

politika
2017 július 04., 03:24

A Magyar Idők szerint az orosz kémügyéről ismertté vált jobbikos EP-képviselőt, Kovács Bélát Abháziában, a Grúziától elszakadni vágyó, Moszkvából támogatott bábállamban gyógykezelik, valószínűleg a fővárosban, Szuhumiban.

Kovácsot kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsítják, és a Központi Nyomozó Főügyészségen július 19-re tűzték ki az egyik ügyében a gyanúsítotti kihallgatást. Azonban ha nem jön magától, a magyar hatóságok akkor sem fogják tudni előállítani, Abháziából ugyanis nemzetközi körözéssel sem tudnák hazahozni.

Kovács Béla 2014-ben.
photo_camera Kovács Béla 2014-ben. Fotó: Botos Tamás/444

Az ügyészség szerint Kovács még át sem vette az állandó lakcímére küldött idézést, és eddig nem igazolta azt sem, miért nem ment el a június 23-ra kitűzött kihallgatásra sem. A Magyar Idők szerint valószínű, hogy már akkor is Abháziában volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.