Brüsszeli habonyinggal válaszolt Kágébéla arra, hogy a Magyar Idők szerint Abháziában bujkál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kovács Béla, a kémügybe keveredett jobbikos EP-képviselő váratlanul megismételte Habony Árpád legendás washingtoni fotós akcióját. 

Kovács azért akciózott, mert a Magyar Idők hétfőn azt írta, hogy a politikust Abháziában, a Grúziától elszakadni vágyó, Moszkvából támogatott bábállamban gyógykezelik, valószínűleg a fővárosban, Szuhumiban. A lap szerint azért bujkál itt, mert a kémkedési és költségvetési csalási ügyében a Központi Nyomozó Főügyészségen július 19-re tűzték ki az egyik ügyében a gyanúsítotti kihallgatást, de ha nem jön magától, a magyar hatóságok akkor sem fogják tudni előállítani, Abháziából ugyanis nemzetközi körözéssel sem tudnák hazahozni.  

Kovács erre fogta magát, és csináltatott pár fotót arról, ahogy Brüsszelben, a Luxembourg téren, a Station Europe épülete előtt a Bild című német bulvárlap július 4-i kiadását olvassa. 

Ha Habony Árpád fotója annak idején legenda lett, a Kovácsról készített mesteri felvételek legalább ennyire megérdemlik a hírnevet.

Orbán miniszterelnök főtanácsadója 2014. októberében azzal cáfolta, hogy az amerikai kitiltási ügy őt is érintené, hogy a volt felesége, Kaminski Fanni, aki Orbán Viktor Fb-oldalának a kezelője, kiposztolt róla egy fotót a Facebookra, amin Habony Washingtonban, a Lincoln-emlékmű előtt ülve egy aznapi Wall Street Journalt olvas.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.