Brüsszeli habonyinggal válaszolt Kágébéla arra, hogy a Magyar Idők szerint Abháziában bujkál

politika
2017 július 04., 07:39

Kovács Béla, a kémügybe keveredett jobbikos EP-képviselő váratlanul megismételte Habony Árpád legendás washingtoni fotós akcióját. 

Kovács azért akciózott, mert a Magyar Idők hétfőn azt írta, hogy a politikust Abháziában, a Grúziától elszakadni vágyó, Moszkvából támogatott bábállamban gyógykezelik, valószínűleg a fővárosban, Szuhumiban. A lap szerint azért bujkál itt, mert a kémkedési és költségvetési csalási ügyében a Központi Nyomozó Főügyészségen július 19-re tűzték ki az egyik ügyében a gyanúsítotti kihallgatást, de ha nem jön magától, a magyar hatóságok akkor sem fogják tudni előállítani, Abháziából ugyanis nemzetközi körözéssel sem tudnák hazahozni.  

Kovács erre fogta magát, és csináltatott pár fotót arról, ahogy Brüsszelben, a Luxembourg téren, a Station Europe épülete előtt a Bild című német bulvárlap július 4-i kiadását olvassa. 

Ha Habony Árpád fotója annak idején legenda lett, a Kovácsról készített mesteri felvételek legalább ennyire megérdemlik a hírnevet.

Orbán miniszterelnök főtanácsadója 2014. októberében azzal cáfolta, hogy az amerikai kitiltási ügy őt is érintené, hogy a volt felesége, Kaminski Fanni, aki Orbán Viktor Fb-oldalának a kezelője, kiposztolt róla egy fotót a Facebookra, amin Habony Washingtonban, a Lincoln-emlékmű előtt ülve egy aznapi Wall Street Journalt olvas.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.