Fél év alatt már 12,8 milliárdot költött propagandaplakátokra a kormány

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Annyi pénzt költ plakátkampányokra a kormány, hogy abból akár a mentősök 10 százalékos béremelését is fedezni lehetne, írja a Hírtévé. Miközben a Fidesz jogalkotási trükközéssel korlátozta a politikai pártok plakátkampányait, maga a kormány szinte féktelenül szórja a pénzt kék, tájékoztatónak beállított plakátjaira.

Idén júniusig összesen már 12,8 milliárd forintot költöttek plakátokra, csak a legutóbbi, Soros Györgyöt közvetlenül támadó plakátokra 5,7 milliárdot.

A Hírtévé összehasonlításképp kiemelte, hogy 2013-ban, a legutóbbi választási kampány előtti utolsó évben a "Magyarország jobban teljesít" kampányra még csak 800 millió forintunkat költötte el a kormány. Illetve még azt is megemlítik, hogy a plakátkampány az eddigi tapasztalatok szerint a kormányzati propagandaköltésnek csak a felét teszi ki, 2014 óta már 50 milliárd forint ment el propagandakampányokra, és még 77 milliárd a kormányzati propagandává züllesztett közmédiára.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.