Fél év alatt már 12,8 milliárdot költött propagandaplakátokra a kormány

Annyi pénzt költ plakátkampányokra a kormány, hogy abból akár a mentősök 10 százalékos béremelését is fedezni lehetne, írja a Hírtévé. Miközben a Fidesz jogalkotási trükközéssel korlátozta a politikai pártok plakátkampányait, maga a kormány szinte féktelenül szórja a pénzt kék, tájékoztatónak beállított plakátjaira.

Idén júniusig összesen már 12,8 milliárd forintot költöttek plakátokra, csak a legutóbbi, Soros Györgyöt közvetlenül támadó plakátokra 5,7 milliárdot.

A Hírtévé összehasonlításképp kiemelte, hogy 2013-ban, a legutóbbi választási kampány előtti utolsó évben a "Magyarország jobban teljesít" kampányra még csak 800 millió forintunkat költötte el a kormány. Illetve még azt is megemlítik, hogy a plakátkampány az eddigi tapasztalatok szerint a kormányzati propagandaköltésnek csak a felét teszi ki, 2014 óta már 50 milliárd forint ment el propagandakampányokra, és még 77 milliárd a kormányzati propagandává züllesztett közmédiára.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.