Fél év alatt már 12,8 milliárdot költött propagandaplakátokra a kormány

POLITIKA
2017 július 04., 14:49
comments 131

Annyi pénzt költ plakátkampányokra a kormány, hogy abból akár a mentősök 10 százalékos béremelését is fedezni lehetne, írja a Hírtévé. Miközben a Fidesz jogalkotási trükközéssel korlátozta a politikai pártok plakátkampányait, maga a kormány szinte féktelenül szórja a pénzt kék, tájékoztatónak beállított plakátjaira.

Idén júniusig összesen már 12,8 milliárd forintot költöttek plakátokra, csak a legutóbbi, Soros Györgyöt közvetlenül támadó plakátokra 5,7 milliárdot.

A Hírtévé összehasonlításképp kiemelte, hogy 2013-ban, a legutóbbi választási kampány előtti utolsó évben a "Magyarország jobban teljesít" kampányra még csak 800 millió forintunkat költötte el a kormány. Illetve még azt is megemlítik, hogy a plakátkampány az eddigi tapasztalatok szerint a kormányzati propagandaköltésnek csak a felét teszi ki, 2014 óta már 50 milliárd forint ment el propagandakampányokra, és még 77 milliárd a kormányzati propagandává züllesztett közmédiára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt