Ilyen se volt még: Mészáros Lőrinc elad

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Komka Péter

Az Index közölt részletes cikket a sokáig a felcsúti polgármester tulajdonában álló fegyverneki Kunhalom Agrária Kft.-ről, ami a 2016-os cégadatok szerint hamarosan kikerül Mészáros Lőrinc érdekköréből és a Bétéel Média Kft. tulajdona lesz.

A cég korábban nem szerepelt a hírekben, pedig korábban mások mellett Ökrös Imre, Lévai Anikó sógora is volt tulajdonos, mielőtt Mészároshoz került.

Az egykoron több ezer hektár termőfölddel rendelkező, lovardával, majorokkal, tehenészettel és állatokkal rendelkező vállalkozást most súlyos (elsősorban az OTP-hez köthető) hitelek terhelik, de úgy fest, sikerül tőle megszabadulni.

Az eladás is meglehetősen furcsa körülmények között zajlott: a vevő kft. egy 26 éves budapesti nő, Gájer Szilvia tulajdonában van, akinek semmilyen más cég nincs a nevén, miközben cége  kiadói tevékenységgel és filmkészítéssel foglalkozik. 

Az Index szerint a cég beszállítói és hitelezői aggódnak, hogyan jutnak majd így a pénzükhöz. A vállalat legnagyobb meglévő értéke a nagyjából ezer hektárnyi föld. A Kunhalom Agrária Kft jegyzett tőkéje 1,2 milliárd forint. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.