Ilyen se volt még: Mészáros Lőrinc elad

2017 július 4., kedd 7:01
35
Fotó: Komka Péter

Az Index közölt részletes cikket a sokáig a felcsúti polgármester tulajdonában álló fegyverneki Kunhalom Agrária Kft.-ről, ami a 2016-os cégadatok szerint hamarosan kikerül Mészáros Lőrinc érdekköréből és a Bétéel Média Kft. tulajdona lesz.

A cég korábban nem szerepelt a hírekben, pedig korábban mások mellett Ökrös Imre, Lévai Anikó sógora is volt tulajdonos, mielőtt Mészároshoz került.

Az egykoron több ezer hektár termőfölddel rendelkező, lovardával, majorokkal, tehenészettel és állatokkal rendelkező vállalkozást most súlyos (elsősorban az OTP-hez köthető) hitelek terhelik, de úgy fest, sikerül tőle megszabadulni.

Az eladás is meglehetősen furcsa körülmények között zajlott: a vevő kft. egy 26 éves budapesti nő, Gájer Szilvia tulajdonában van, akinek semmilyen más cég nincs a nevén, miközben cége  kiadói tevékenységgel és filmkészítéssel foglalkozik. 

Az Index szerint a cég beszállítói és hitelezői aggódnak, hogyan jutnak majd így a pénzükhöz. A vállalat legnagyobb meglévő értéke a nagyjából ezer hektárnyi föld. A Kunhalom Agrária Kft jegyzett tőkéje 1,2 milliárd forint. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt