Ilyen se volt még: Mészáros Lőrinc elad

Fotó: Komka Péter

Az Index közölt részletes cikket a sokáig a felcsúti polgármester tulajdonában álló fegyverneki Kunhalom Agrária Kft.-ről, ami a 2016-os cégadatok szerint hamarosan kikerül Mészáros Lőrinc érdekköréből és a Bétéel Média Kft. tulajdona lesz.

A cég korábban nem szerepelt a hírekben, pedig korábban mások mellett Ökrös Imre, Lévai Anikó sógora is volt tulajdonos, mielőtt Mészároshoz került.

Az egykoron több ezer hektár termőfölddel rendelkező, lovardával, majorokkal, tehenészettel és állatokkal rendelkező vállalkozást most súlyos (elsősorban az OTP-hez köthető) hitelek terhelik, de úgy fest, sikerül tőle megszabadulni.

Az eladás is meglehetősen furcsa körülmények között zajlott: a vevő kft. egy 26 éves budapesti nő, Gájer Szilvia tulajdonában van, akinek semmilyen más cég nincs a nevén, miközben cége  kiadói tevékenységgel és filmkészítéssel foglalkozik. 

Az Index szerint a cég beszállítói és hitelezői aggódnak, hogyan jutnak majd így a pénzükhöz. A vállalat legnagyobb meglévő értéke a nagyjából ezer hektárnyi föld. A Kunhalom Agrária Kft jegyzett tőkéje 1,2 milliárd forint. (Index)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.