Ilyen se volt még: Mészáros Lőrinc elad

üzlet
2017 július 04., 07:01
comments 35
photo_camera Fotó: Komka Péter

Az Index közölt részletes cikket a sokáig a felcsúti polgármester tulajdonában álló fegyverneki Kunhalom Agrária Kft.-ről, ami a 2016-os cégadatok szerint hamarosan kikerül Mészáros Lőrinc érdekköréből és a Bétéel Média Kft. tulajdona lesz.

A cég korábban nem szerepelt a hírekben, pedig korábban mások mellett Ökrös Imre, Lévai Anikó sógora is volt tulajdonos, mielőtt Mészároshoz került.

Az egykoron több ezer hektár termőfölddel rendelkező, lovardával, majorokkal, tehenészettel és állatokkal rendelkező vállalkozást most súlyos (elsősorban az OTP-hez köthető) hitelek terhelik, de úgy fest, sikerül tőle megszabadulni.

Az eladás is meglehetősen furcsa körülmények között zajlott: a vevő kft. egy 26 éves budapesti nő, Gájer Szilvia tulajdonában van, akinek semmilyen más cég nincs a nevén, miközben cége  kiadói tevékenységgel és filmkészítéssel foglalkozik. 

Az Index szerint a cég beszállítói és hitelezői aggódnak, hogyan jutnak majd így a pénzükhöz. A vállalat legnagyobb meglévő értéke a nagyjából ezer hektárnyi föld. A Kunhalom Agrária Kft jegyzett tőkéje 1,2 milliárd forint. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.