Joey Chestnut, a hotdogevés örökbajnoka megőrizte hotdogevőbajnoki címét

Joey Chestnut útban a győzelem és a rekorddöntés felé. A kép szinte mindent megmutat a professzionális versenyevés szépségeiből.Fotó: Eric Thayer/AFP

Egyik kedvenc versenysportom, a professzionális versenyevés egyik legendája, Joey Chestnut újra bizonyított. Immár tizedszer nyerte meg a hotdogevés nemhivatalos világbajnokságának számító, hagyományos, július 4-i Nathan's Famous hotdogevő versenyt a New York-i Coney Islanden.

Chestnut 2015-ben meglepetésre kikapott, mert csak 60 hotdogot sikerült magába gyűrnie tíz perc alatt, aminél csak második és negyedik győzelmekor, 2008-ban és 2010-ben evett kevesebbet. A kudarc hatására összekapta magát, és 2016-ban, majd idén is megdöntötte korábbi, 69 hotdogos rekordját. Tavaly 70, idén 72 hotdogot fogyasztott el tíz perc alatt.

A nők versenyében zsinorban negyedszer a szintén amerikai Miki Sudo nyert. Sudo tehetséges versenyző, évről évre drasztikusan javuló eredményekkel. 2014-ben még csupán 34 hotdogot evett meg tíz perc alatt, idén már 41-et, amivel már megközelítette a legendás Sonya "Feketeözvegy" Thomas nemrég még megdönthetetlennek tűnő, 45 hotdogos rekordját. Megjegyezném, hogy 45 hotdog 2003-ban még a férfi mezőnyben is elég lett volna a győzelemhez, csak hogy képet kapjanak ennek a szép sportágnak a dinamukus fejlődéséről. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.