Joey Chestnut, a hotdogevés örökbajnoka megőrizte hotdogevőbajnoki címét

2017 július 4., kedd 17:58
47
Joey Chestnut útban a győzelem és a rekorddöntés felé. A kép szinte mindent megmutat a professzionális versenyevés szépségeiből. Fotó: Eric Thayer/AFP

Egyik kedvenc versenysportom, a professzionális versenyevés egyik legendája, Joey Chestnut újra bizonyított. Immár tizedszer nyerte meg a hotdogevés nemhivatalos világbajnokságának számító, hagyományos, július 4-i Nathan's Famous hotdogevő versenyt a New York-i Coney Islanden.

Chestnut 2015-ben meglepetésre kikapott, mert csak 60 hotdogot sikerült magába gyűrnie tíz perc alatt, aminél csak második és negyedik győzelmekor, 2008-ban és 2010-ben evett kevesebbet. A kudarc hatására összekapta magát, és 2016-ban, majd idén is megdöntötte korábbi, 69 hotdogos rekordját. Tavaly 70, idén 72 hotdogot fogyasztott el tíz perc alatt.

A nők versenyében zsinorban negyedszer a szintén amerikai Miki Sudo nyert. Sudo tehetséges versenyző, évről évre drasztikusan javuló eredményekkel. 2014-ben még csupán 34 hotdogot evett meg tíz perc alatt, idén már 41-et, amivel már megközelítette a legendás Sonya "Feketeözvegy" Thomas nemrég még megdönthetetlennek tűnő, 45 hotdogos rekordját. Megjegyezném, hogy 45 hotdog 2003-ban még a férfi mezőnyben is elég lett volna a győzelemhez, csak hogy képet kapjanak ennek a szép sportágnak a dinamukus fejlődéséről. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt