Juncker kiakadt és nevetségesnek nevezte az üresen kongó Európai Parlamentet

Fotó: Frederick Florin / AFP

Üresen tátongó ülésterem fogadta az Európai Bizottság elnökét Strasbourgban, ahol a soros máltai elnökségről zajlott uniós vita. Alig 30 képviselő lézengett a helyiségben, amin Jean-Claude Juncker annyira felkapta a vizet, hogy hangzatos hőbörgésbe kezdett. 

    "Az Európai Parlament nevetséges, nagyon nevetséges! Önök nevetségesek! A parlament teljes mértékben nevetséges!"

 - mondta többek között az MTI tudósítása szerint, hozzátéve, hogy az Európai Parlament egyszerűen nem egy komoly intézmény, és ha Angela Merkel német kancellár vagy Emmanuel Macron francia államfő jelen lett volna a teremben, minden bizonnyal sokkal sűrűbben ültek volna ott a képviselők. 

Ezen aztán alaposan kiakadt az EP elnöke, Antonio Tajani, és felszólalását félbeszakítva tájékoztatta Junckert arról, hogy vigyázzon a szavaira, és ne felejtse el, nem a bizottság ellenőrzi a parlamentet, hanem fordítva. 

"Soha többet nem veszek részt olyan jellegű ülésen, ahol nem tartják tiszteletben a kisebb tagországok uniós elnökségét" - puffogott még egy sort a bizottsági elnök. 

Málta januártól júniusig volt az unió tanácsának elnöke, utána adta át a stafétát Észtországnak. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.