Juncker kiakadt és nevetségesnek nevezte az üresen kongó Európai Parlamentet

külföld
2017 július 04., 11:35
comments 94
photo_camera Fotó: Frederick Florin / AFP

Üresen tátongó ülésterem fogadta az Európai Bizottság elnökét Strasbourgban, ahol a soros máltai elnökségről zajlott uniós vita. Alig 30 képviselő lézengett a helyiségben, amin Jean-Claude Juncker annyira felkapta a vizet, hogy hangzatos hőbörgésbe kezdett.

"Az Európai Parlament nevetséges, nagyon nevetséges! Önök nevetségesek! A parlament teljes mértékben nevetséges!"

- mondta többek között az MTI tudósítása szerint, hozzátéve, hogy az Európai Parlament egyszerűen nem egy komoly intézmény, és ha Angela Merkel német kancellár vagy Emmanuel Macron francia államfő jelen lett volna a teremben, minden bizonnyal sokkal sűrűbben ültek volna ott a képviselők.

Ezen aztán alaposan kiakadt az EP elnöke, Antonio Tajani, és felszólalását félbeszakítva tájékoztatta Junckert arról, hogy vigyázzon a szavaira, és ne felejtse el, nem a bizottság ellenőrzi a parlamentet, hanem fordítva.

"Soha többet nem veszek részt olyan jellegű ülésen, ahol nem tartják tiszteletben a kisebb tagországok uniós elnökségét" - puffogott még egy sort a bizottsági elnök.

Málta januártól júniusig volt az unió tanácsának elnöke, utána adta át a stafétát Észtországnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.