Kitiltják Hanoiból a motorokat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Vietnam Expressre hivatkozva az MTI azt írja, hogy 2030-ig kitiltják Hanoi belvárosából a motorkerékpárokat, és azon kívül is korlátozásokat vezetnek majd be. Az önkormányzati indoklásban az szerepel, hogy nagyon súlyos dugókat okoz és iszonyatos miatta a légszennyezettség. Aki járt már Vietnámban, az tudja hogy ez mennyire igaz. 

Az észak-vietnámi városban 7,6 millióan élnek és 5 millió motor van forgalomban. A közlekedő járművek 40 százaléka autó, ezek számát is korlátozni tervezik valamilyen formában. Azért is meredek a vállalás, mert egyébként a tömegközlekedés infrastruktúrája elég szegényes, metró nincs, többnyire busszal járnak azok, akik nem saját gépen utaznak. 

Olyan őrületes a motorforgalom a vietnámi nagyvárosokban, hogy elsőre szinte hihetetlennek tűnik kitiltani a járműveket a városból. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.