link Forrás

Kitiltják Hanoiból a motorokat

közlekedés
2017 július 04., 13:47
comments 38

A Vietnam Expressre hivatkozva az MTI azt írja, hogy 2030-ig kitiltják Hanoi belvárosából a motorkerékpárokat, és azon kívül is korlátozásokat vezetnek majd be. Az önkormányzati indoklásban az szerepel, hogy nagyon súlyos dugókat okoz és iszonyatos miatta a légszennyezettség. Aki járt már Vietnámban, az tudja hogy ez mennyire igaz. 

Az észak-vietnámi városban 7,6 millióan élnek és 5 millió motor van forgalomban. A közlekedő járművek 40 százaléka autó, ezek számát is korlátozni tervezik valamilyen formában. Azért is meredek a vállalás, mert egyébként a tömegközlekedés infrastruktúrája elég szegényes, metró nincs, többnyire busszal járnak azok, akik nem saját gépen utaznak. 

Olyan őrületes a motorforgalom a vietnámi nagyvárosokban, hogy elsőre szinte hihetetlennek tűnik kitiltani a járműveket a városból. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.