Magasabb hangon beszélünk azokhoz, akiket fontosabbaknak tartunk magunknál

TUDOMÁNY
2017 július 04., 09:06
comments 134

Skóciai és kolumbiai kutatók készítettek egy tanulmányt, amiben kimutatták, hogy az emberek (nők és férfiak egyaránt) általában

magasabb hangon beszélnek azokhoz, akiket önmaguknál fontosabbnak tartanak.

link Forrás
link Forrás

Közben viszont azok az emberek, akik magukat is fontosnak, magas szociális státuszúnak tartják, kevésbé hajlamosak változtatni a hangszínükön a partnerük vélt státusza szerint. A hangszínváltás oka, hogy a mély hangszín sugároz dominanciát, ezen pedig a beszélő általában ösztönösen változtat, ha olyan emberrel beszél, akivel szemben nem érzi magát dominánsnak. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.