Nemzetközi érdekvédelmi szervezetet alapított Hosszú Katinka

sport
2017 július 04., 06:24
comments 189
photo_camera Fotó: Gregory Shamus / AFP

"Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy ma bejelenthetjük: több mint 30 úszó, köztük 15 olimpiai bajnok részvételével megalakul a Profi Úszók Világszövetsége a GAPS (Global Association of Professional Swimmers), amelyben az első pillanattól kezdve minden egyes kontinens képviselteti magát.

Célunk, hogy mindenkiről halljunk és még többen legyünk. A GAPS lehetővé fogja tenni számunkra, hogy közösen képviseljük érdekeinket a saját sportágunkban, rálátásunk legyen arra, mi történik ma az úszósporttal, és hatásunk arra, mi lesz vele a jövőben."  

Hosszú Katinka Facebook-oldalán jelentette be, hogy 29 sporttársával közösen nemzetközi érdekvédő szervezetet alapít, hogy hatékonyabban képviselhessék érdekeiket a nemzetközi szövetséggel, a FINA-val szemben - írja az Index.

A háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok magyar úszónő körül azóta izzik a levegő, hogy nyílt levélben kérte ki magának a FINA világbajnokság előtti szabálymódosításait, ami többek közt korlátozná, hányszor állhatnak rajtkőhöz az egyéniben induló versenyzők. A szövetség válaszolt neki, többek közt emelték a győzelmek után járó díjak összegét.   

"Joggal várjuk el, hogy a FINA vezetői mostantól egyenrangú félként tekintenek majd ránk, tárgyalóasztalhoz ülnek velünk, és minden fontos szakmai döntés előtt lehetőséget kapunk, hogy elmondjuk, mi a profi úszók véleménye, mi a MI véleményünk" - írja oldalán Hosszú. A kiáltványt aláírták a további alapítók is: 

Jessica Ashwood, Ausztrália
Bronte Campbell, Ausztrália
Cate Campbell, Ausztrália
Madison Wilson, Ausztrália
Pieter Timmers, Belgium
Bruno Fratus, Brazília

Hilary Caldwell, Kanada
Pernille Blume, Dánia
Jeanette Ottesen, Dánia
Rikke Pedersen, Dánia
Camile Lacourt, Franciaország
Anna Santamans, Franciaország
Marco Koch, Németország
James Guy, Anglia
Adam Peaty, Anglia
Hosszú Katinka, Magyarország
Luca Dotto, Olaszország
Kosuke Hagino, Japán
Femke Heemskerk, Hollandia
Ranomi Kromowidjojo, Hollandia
Kira Toussaint, Hollandia
Sharon Van Rouwendaal, Hollandia
Ferry Weertman, Hollandia
Michelle Coleman, Svédország
Jennie Johansson, Svédország
Sarah Sjöström, Svédország
Cameron Van Der Burgh, Dél-Afrika
Conor Dwyer, USA
Katie Meili, USA
Lia Neal, USA  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.