Pukli István átvette Bokros Lajos legendás fordulatát

POLITIKA
2017 július 04., 08:56
comments 77
Pukli István
photo_camera Pukli István Fotó: Botos Tamás/444

Bevallom, hogy amióta Pukli István nem a tiltakozó tanárok emblematikus figurája, hanem az általa alapított Polgári Világ Pártjának alelnöke, most olvastam el az első politikai szövegét. És rögtön egy hátborzongatóan ismerős fordulattal találkoztam. Pukli friss cikke, ami a kormány által tervezett kötelező gimnáziumi felvételivel foglalkozik, ugyanis így kezdődik:

„A demokratikus ellenzék, a civilek, és szinte mindenki, aki az oktatásügyben érintett, tiltakozik a tervezet ellen, amely csökkentené a gimnáziumi férőhelyek számát. A tiltakozás, Kedves Barátaim, helyénvaló. Volna. Ha és amennyiben elfogadjuk, hogy a jelenlegi oktatási rendszer megreformálható, és csupán az a gond vele, hogy a kormány hozott egy rossz döntést."

Ha és amennyiben!

Aki élt a Horn-kormány és Bokros "Megszorító" Lajos pénzügyminiszter alatt, az sosem fogja elfelejteni azt a gyilkos ha és amennyibenezést. A pedánskodó technokrata szleng pár év alatt kihalt a magyar közéletből, hogy most váratlanul az egyébként nem pedánskodó és nem technokrata Puklinál reinkarnálódjon. El sem merem képzelni, mi nőhet ki ebből!

Update:

Bocsánatot szeretnék kérni Schiffer Andrástól, Levélíró Lászlótól és minden olvasótól, Bokros-árvaként ugyanis annyira a Mester árnyékában élek, hogy a cikkben nem említettem meg a Bokros utáni legnagyobb magyar haésamennyibenezőt, az azóta visszavonult Schiffer "Döntsdatőkét" Andrást, az LMP egykori társelnökét, aki tényleg több haésamennyibent fújt ki a száján, mint széndioxid-molekulát. A magyar nyelv legkegyetlenebb gyilkosai a politikusok és az ügyvédek, az ő személye pedig e két halmaz metszetében helyezkedett el eddig. Emlékezzünk rá egy kis mixszel:

  • Ha és amennyiben tehát Magyarország úgy dönt, hogy köszöni szépen, de hosszabb távon nem kér a nukleáris energiából (s egy ilyen döntésre ráadásul az Alaptörvény bőven szolgáltat alapot), abból még közvetlenül biztosan nem következik az Orbán-Putyin paktum felmondása
  • Ha és amennyiben a választásokra mind a 106 körzetben működő csoportjai lesznek az LMP-nek, akkor tőlem függetlenül is képes lesz a kétszámjegyű eredményre.
  • Ha és amennyiben az LMP nem tudna megragadni a politikai térképen, az azzal a sajnálatos következménnyel járna, hogy az emberekben rögzülne: hogy a viszonyok megváltoztathatatlanok, mozdulatlanok.
  • ha és amennyiben sikerül az ilyen embereket fülön csípni, akkor egész egyszerűen legyenek kitiltva a gazdasági forgalomból
  • Ha és amennyiben a hitelezői kifogás a bírósághoz érkezik, ma az a helyzet itt a csődtörvény 51. §-a alapján, hogy a bíróságot semmiféle konkrét határidő nem köti az elbírálás tárgyában.
  • Ha és amennyiben a hitelezői kifogások tekintetében nincs egy rövid, belátható pálya a hitelező számára, akkor ez nagyon sok esetben végzetes lehet.
  • de ezt akkor lehet megtenni, ha egyébként pedig az ügyrendi bizottság abban is világos útmutatást ad a házvezetésnek, hogy ha és amennyiben bármelyik parlamenti képviselő egy kérdéssel, egy közpolitikai problémával megtalálja akár a miniszterelnököt, akár más kormánytagot, legyen szíves a kérdésre válaszolni.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.