Szerdára minden Törökországban rekedt utast hazaszállítanak

utazás
2017 július 04., 10:07
comments 24
Budapest, 2017. július 3...A fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda székhelye a fõvárosi Veres Pálné utcában 2017. július 3-án...MTI Fotó: Balogh Zoltán
photo_camera Budapest, 2017. július 3...A fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda székhelye a fõvárosi Veres Pálné utcában 2017. július 3-án Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kedden 194-en már hazaérkeznek Magyarországra a Green Holidays-ügy károsultjai közül - írja az MTI. Az utazási iroda vasárnap este mondott csődöt, az általuk utaztatott turisták közül több száz rekedt így Antalyában. 

Az utasokat már a reptéren sem várták, az iroda elérhetetlenné vált, végül csak úgy tudtak maradni, ha helyszínen fizettek az egyszer már megtérített szállásért, végül a hotelben már az egész heti pénzt el akarták kérni tőlük. A Green Holiday vagyoni biztosítékát az UNIQA biztosító szolgáltatja, ők intézkednek vasárnap este óta a cég helyett. 

A cég nem vállalta a felelősséget a kellemetlenségért. "A Green Holidays nem felelős a törökországi események kialakulásáért" - közölte a vasárnap csődbe ment társaság a honlapján hétfőn; a tájékoztatás szerint a cég török partnere, az Akdem Turizm a hétvégén érkező utasokat visszaigazolta, ennek ellenére a megrendelt szolgáltatásokat nem biztosította, holott előre ki lett fizetve azoknak az irodára eső része. 

A biztosító azt közölte, hogy a keddi járatok után szerdán tovább három charterjárat szállítja haza a hoppon maradt nyaralókat. Az utasok kártalanítása már folyamatban van. Az UNIQA a szerződés értelmében 500 milliós kárig teljesíti a kötelezettségeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.