A kis utazási irodák utasai nagy eséllyel pórul járhatnak

gazdaság
2017 július 05., 15:31
comments 71

Nem a most utaztatás közben becsődölt Green Holidays Kft az egyetlen turisztikai cég, ami pénzügyi szempontból pengeélen inog, írja az Opten céginformációs szolgáltató. Az évi százmillió forint alatti bevétellel működő utazási cégek többsége "kiemelten magas kockázatot" mutat, de még a 42 egymilliárdnál nagyobb utazási cég tizedénél is van kockázat:

photo_camera Forrás: Opten.

Mik voltak a gyanús jelek a Green Holidays-nál, amit le lehetett szűrni a cég cégirataiból és pénzügyi beszámolóiból?

  • alig néhány tízmilliós árbevétel, minimális, hárommilliós saját tőke;
  • rendszeresen áll végrehajtás alatt;
  • az összes cím- vagy szeményen keresztül kapcsolódó cégnél problémák vannak,
  • megtévesztően hasonlít a neve a nagyobb, tízmilliárdos forgalmat bonyolító Green Travel Kft-re, ami ugyanakkor szintén nincs jó formában.

Közben egyébként az Uniqa bejelentette, hogy szerdára mind az 569 Törökországban rekedt utasa hazatért, kivéve az a tizedüket, akik inkább maradtak saját költségükön – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.