A kis utazási irodák utasai nagy eséllyel pórul járhatnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem a most utaztatás közben becsődölt Green Holidays Kft az egyetlen turisztikai cég, ami pénzügyi szempontból pengeélen inog, írja az Opten céginformációs szolgáltató. Az évi százmillió forint alatti bevétellel működő utazási cégek többsége "kiemelten magas kockázatot" mutat, de még a 42 egymilliárdnál nagyobb utazási cég tizedénél is van kockázat:

Forrás: Opten.

Mik voltak a gyanús jelek a Green Holidays-nál, amit le lehetett szűrni a cég cégirataiból és pénzügyi beszámolóiból?

  • alig néhány tízmilliós árbevétel, minimális, hárommilliós saját tőke;
  • rendszeresen áll végrehajtás alatt;
  • az összes cím- vagy szeményen keresztül kapcsolódó cégnél problémák vannak,
  • megtévesztően hasonlít a neve a nagyobb, tízmilliárdos forgalmat bonyolító Green Travel Kft-re, ami ugyanakkor szintén nincs jó formában.

Közben egyébként az Uniqa bejelentette, hogy szerdára mind az 569 Törökországban rekedt utasa hazatért, kivéve az a tizedüket, akik inkább maradtak saját költségükön – írja az MTI.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.