A kormány elveszi a NAV-tól a szerencsejátékok felügyeletét

gazdaság
2017 július 05., 18:02

Új hivatalunk lesz, derült ki a Magyar Közlönyből. Úgy hívják, Szerencsejáték Felügyelet, és közvetlenül a nemzetgazdasági miniszter alá lesz rendelve. Korábban az adóhivatal, a NAV feladata volt a szerencsejáték-felügyelet, ezt a főosztály-szintű egységet szervezik át hivatallá, holnaptól.

Az új hivatal feladata lesz többek között

az engedély nélküli szerencsejáték-szervezőkkel szembeni fellépés (így nyilván az online szerencsejáték-monopóliumot birtokló Andy Vajna illegális[sá tett] konkurenseivel szembeni fellépés),

és általában a szerencsejáték-piac felügyelete és ellenőrzése. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.