Aprópénzért bérel önkormányzati lakásokat a Várban Garancsi István cége

politika
2017 július 05., 04:22
comments 109

A budai Várnegyedben található Úri utcában egy 45 négyzetméteres lakásért havonta csak 13 800 forintot, egy 340 négyzetméteres lakásért pedig 220 ezret fizet Budavár önkormányzatának a Garancsi István üzletember tulajdonában álló CD Hungary Zrt., tudta megy a Magyar Nemzet az egyik kerületi képviselő adatigényléséből.

 Ezen a cégen kívül Garancsi Istvánhoz tartozik az állami megbízásokban úszkáló Market Építő Zrt. és a a miniszterelnök egyik kedvenc csapata, a Videoton is.  

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án. Fotó: Beliczay László / MTI

A lap szerint az egyébként a saját tulajdonú ingatlanok bérbeadásával foglalkozó CD Hungary Zrt. átlagosan négyzetméterenként 4000 forintért ad ki ingatlanokat a környéken. Az Úri utca 70.-ben pedig, még tavaly 6500 euróért kínált egy az önkormányzati bérleményhez nagyon hasonló paraméterekkel bíró ingatlant.

Az I. kerületben sorra derülnek ki hasonló bérleti ügyek. Például a polgármester szülei is ultrakedvezményes önkormányzati lakásban laknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.