A budavári polgármester szülei is önkormányzati lakásban laknak

politika
2017 június 15., 06:53

Az I. kerület fideszes polgármesteréről, Nagy Gábor Tamásról korábban már kiderült, hogy a volt felesége havi 80 ezret fizet egy 158 négyzetméteres tetőtéri lakásért a Budai Várban, a Dísz téren. Az I. kerület szerint ez egy egy állami tulajdonú ingatlan, melynek bérleti jogát magánforgalomban, saját tulajdonú ingatlanáért cserélte el. 

A hvg.hu most arról ír, hogy a polgármester felesége az egyik cégén keresztül egy önkormányzati lakást is bérel a Budai Várban, a Pala utcában, de  ebben valójában Nagy Gábor Tamás szülei élnek. 

A lap újságírójának a szülők is elismerték, hogy ott élnek, de arra már nem tértek ki, hogy milyen megállapodás alapján osztoznak az ingatlanon fia volt feleségének cégével, illetve annak bérleti díját ki fizeti. Egyébként a polgármester nyugdíjas édesanyja szerint ez „nem olyan téma, ami bárkit is érdekel”.

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (balról a harmadik) és Kőrösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője „Tabán mozi, szeretünk!” feliratú táblát tartanak érdeklődők között a Tabán Kinotéka megnyitóján 2014. március 20-án.
photo_camera Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (balról a harmadik) és Kőrösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője „Tabán mozi, szeretünk!” feliratú táblát tartanak érdeklődők között a Tabán Kinotéka megnyitóján 2014. március 20-án. Fotó: MTI/MOhai Balázs

A lap kiderítette azt is, hogy a kerttel rendelkező épületet a budavári önkormányzat újíttatta fel 210 millió forintból 2011 és 2013 között, ekkor tették rendbe a barokk lakóház egyik szárnyát, homlokzatait és ekkor korszerűsítették a földszinti lakásokat.  

A polgármester a lapnak az ügyről azt írta, hogy „a cég pályázaton nyerte el a lakás bérleti jogát, a szülei, Nagy Vitold és Nagy Vitoldné pedig a jogszabályoknak megfelelő eljárást követően létesítettek bérlőtársi jogviszonyt 2015 decemberében”. Szerinte a  kerület vagyongazdálkodása terén minden a jogszabályoknak megfelelően történik.

Egyébként Nagy Gábor Tamás 81 ezer forintért bérel egy lakást a Várban a saját önkormányzatától, pedig a vagyonnyilatkozata alapján van egy XI. kerületi lakása, továbbá Leányfalun egy közel 3500 négyzetméteres üdülő tulajdonosa.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.