A budavári polgármester szülei is önkormányzati lakásban laknak

politika
2017 június 15., 04:53
comments 119

Az I. kerület fideszes polgármesteréről, Nagy Gábor Tamásról korábban már kiderült, hogy a volt felesége havi 80 ezret fizet egy 158 négyzetméteres tetőtéri lakásért a Budai Várban, a Dísz téren. Az I. kerület szerint ez egy egy állami tulajdonú ingatlan, melynek bérleti jogát magánforgalomban, saját tulajdonú ingatlanáért cserélte el. 

A hvg.hu most arról ír, hogy a polgármester felesége az egyik cégén keresztül egy önkormányzati lakást is bérel a Budai Várban, a Pala utcában, de  ebben valójában Nagy Gábor Tamás szülei élnek. 

A lap újságírójának a szülők is elismerték, hogy ott élnek, de arra már nem tértek ki, hogy milyen megállapodás alapján osztoznak az ingatlanon fia volt feleségének cégével, illetve annak bérleti díját ki fizeti. Egyébként a polgármester nyugdíjas édesanyja szerint ez „nem olyan téma, ami bárkit is érdekel”.

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (balról a harmadik) és Kőrösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője „Tabán mozi, szeretünk!” feliratú táblát tartanak érdeklődők között a Tabán Kinotéka megnyitóján 2014. március 20-án.
photo_camera Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (balról a harmadik) és Kőrösvölgyi Zoltán, a Budapest Film Zrt. vezetője „Tabán mozi, szeretünk!” feliratú táblát tartanak érdeklődők között a Tabán Kinotéka megnyitóján 2014. március 20-án. Fotó: MTI/MOhai Balázs

A lap kiderítette azt is, hogy a kerttel rendelkező épületet a budavári önkormányzat újíttatta fel 210 millió forintból 2011 és 2013 között, ekkor tették rendbe a barokk lakóház egyik szárnyát, homlokzatait és ekkor korszerűsítették a földszinti lakásokat.  

A polgármester a lapnak az ügyről azt írta, hogy „a cég pályázaton nyerte el a lakás bérleti jogát, a szülei, Nagy Vitold és Nagy Vitoldné pedig a jogszabályoknak megfelelő eljárást követően létesítettek bérlőtársi jogviszonyt 2015 decemberében”. Szerinte a  kerület vagyongazdálkodása terén minden a jogszabályoknak megfelelően történik.

Egyébként Nagy Gábor Tamás 81 ezer forintért bérel egy lakást a Várban a saját önkormányzatától, pedig a vagyonnyilatkozata alapján van egy XI. kerületi lakása, továbbá Leányfalun egy közel 3500 négyzetméteres üdülő tulajdonosa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.