Saját önkormányzatától bérel nagyon jutányos áron a Várban lakást az I. kerület polgármestere

2016 november 18., péntek 8:23
115

Nagy Gábor Tamásnak, az I. kerület polgármesterének a vagyonnyilatkozata alapján van egy XI. kerületi lakása, továbbá Leányfalun egy közel 3500 négyzetméteres üdülő tulajdonosa. A közelmúltig társbérlője volt egy 158 négyzetméteres ingatlannak is.

Fotó: Nagy Gábor Tamás/Facebook

Azt viszont nem tüntette fel a vagyonnyilatkozataiban, hogy 2013 óta bérel egy önkormányzati lakást is, attól a kerülettől, amelyet ő irányít. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a fideszes politikus a Táncsics Mihály utca 23.-ban található patinás műemlék házban bérli az önkormányzati lakást. A környékbeli bérleti díjak töredékéért, havi 81 ezer forintért.

A budavári önkormányzat a lap kérdésére azt válaszolta, hogy a polgármester „életvitelszerűen lakik az ingatlanban”, amihez nyilvános, piaci pályázaton jutott hozzá, ebben semmiféle összeférhetetlenség nincs, a pályázaton bárki részt vehetett.

Csakhogy a lap szerint a budavári önkormányzat vagyonrendelete alapján ez nem feltétlenül igaz. Az összeférhetetlenségi szabályok szerint ugyanis a pályázat elbírálásában olyan személy nem vehet részt, akitől bármilyen oknál fogva nem várható el az ügy elfogulatlan megítélése. Márpedig alig van olyan önkormányzati alkalmazott, hogy elfogulatlanul döntsön a polgármester pályázatáról.

Az önkormányzat szerint egyébként nem minősül közérdekű adatnak, hogy miért bérli a lakással rendelkező polgármester az önkormányzati ingatlant és azt miért nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt