Nem történt nemi erőszak a DVBBS öltözőjében a rendőrség szerint

Nem történt szexuális erőszak a DVBBS zenekar öltözőjében tavaly a Balaton Soundon, mondta Kasznár Gyula alezredes a Zsaru Magazinnak.

A kanadai DVBBS tavaly július 8-án lépett föl Balaton Soundon, ahol a zenekar segítői a színpad mögé vittek néhány kiválasztott rajongólányt. A hatból hárman annyira rosszul lettek, hogy lábra sem tudtak állni. A két DJ pedig villámgyorsan le akart lépni, a Liszt Ferenc Repülőtéren tartóztatták föl őket. Az egyik lány esetében szexuális erőszak gyanúja is fölmerült, ezután indult a rendőrségi vizsgálat.

Fotó: Jag Gundu/AFP

Kasznár Gyula alezredes szerint a a gyanút az is erősítette, hogy a rendőrök a zenekar csomagjaiban „pikáns szexuális segédeszközöket” és óvszert is találtak nagy mennyiségben. Ugyanakkor a nőgyógyászati vizsgálatok semmilyen szexuális cselekményt nem állapítottak meg.

A tagokkal és a menedzserükkel szemben elvégzett drogteszt viszont pozitív lett, így ellenük bizonyítható volt a kábítószer-fogyasztás. Őket kábítószer birtoklása vétségével gyanúsítottuk meg, szabadlábon védekezhetnek. A lap szerint az ügyészség nem rendel el további nyomozást, akkor az ügyet hamarosan lezárják.

Papp Gábor, a zenekar jogi védelmét ellátó ügyvéd a Blikknek azt mondta, még nem kapott olyan dokumentumot, ami a nyomozás lezárásáról szólna.