3 évet kapott az a férfi, aki tavaly sörözés közben lerúgott egy nőt egy berlini metróaluljáró lépcsőjéről

2 év és 11 hónap börtönbüntetésre ítélték Németországban azt a férfit, aki tavaly októberben hátulról lerúgott egy számára ismeretlen nőt az egyik berlini metróaluljáró lépcsőjén.

A berlini bíróság bűnösnek találta a 28 éves, bolgár állampolgárságú Szvetoszlav S.-t, amiért 2016 októberében hátulról megrúgta a berlini Hermannstrasse metróaluljáró lépcsőjén éppen gyanútlanul lefelé sétáló 26 éves nőt.

A söröző és dohányzó férfi azután, hogy lerúgta a nőt a lépcsőn, egyszerűen elsétált a helyszínről barátaival. Az incidenst a biztonsági kamera rögzítette.

A férfi az eset nyilvánosságra kerülése után Franciaországba menekült, majd tavaly decemberben, közvetlenül karácsony előtt visszatért, ekkor vették őrizetbe a hatóságok egy berlini buszállomáson.

A bolgár állampolgárságú férfi a bíróságon azt állította, hogy a bűncselekmény elkövetésekor alkohol és kábítószerek befolyása alatt állt, és bocsánatot kért a nőtől.

A 26 éves nő a rúgástól leesett a lépcsőn, fejsérülést szenvedett, és eltört a karja. Vallomásában elmondta, hogy az eset miatt több hónapon át sokkos állapotban volt, és a külvilággal való mindennemű kapcsolatát is megszakította.

A férfira az ügyészség 3 év és 9 hónap börtönbüntetés kiszabását kérte, de a pszichológiai szakvélemény szerint egy korábbi autóbalesetből eredő agysérülés, illetve az alkohol és kábítószer fogyasztása együttesen csökkentette a támadó beszámíthatóságát. (MTI)