A vizes vb szervezői elnézést kérnek az ATV-től, szerintük is elfogadhatatlan volt a stáb bántalmazása

bűnügy
2017 július 06., 21:15
comments 65

Az ATV-n futó Heti Napló stábja a jövő héten kezdődő úszóvébé városligeti helyszínén próbált forgatni a stábjával, amikor rájuk támadtak. Benyó Rita riporter becsületsértés és rágalmazás miatt feljelenti azt a biztonsági őrt, aki verbálisan fenyegette. A biztonsági őr a kollégáját bántalmazta is, de az operatőr még nem döntötte el, tesz-e jogi lépéseket.

link Forrás

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. közleményben reagált az esetre:

„A 17. FINA Világbajnokság városligeti helyszínén jelenleg aktívan zajlanak az építkezések, erre a területre csak külön forgatási engedély birtokában lehetséges a bejutás, ahogyan a videófelvétek készítése is forgatási engedélyhez kötött. A vizes világbajnokságot szervező és lebonyolító Budapest 2017 Nonprofit Kft. által megbízott biztonsági szolgálat feladata a helyszín biztosítása, többek között annak az ellenőrzése is, hogy a helyszínen csak forgatási engedéllyel rendelkező stábok forgathassanak.

Az ATV stábja nem rendelkezett forgatási engedéllyel, ugyanakkor a helyszínen kialakult helyzet és stílus elfogadhatatlan, az ATV stábjától ezért elnézést kérünk. Az ügyben vizsgálat indult.

A szinkronúszás helyszínét a jövőhéten sajtónyilvános eseményen adjuk át, melyre az ATV stábját is szeretettel várjuk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.