A vizes vb szervezői elnézést kérnek az ATV-től, szerintük is elfogadhatatlan volt a stáb bántalmazása

Az ATV-n futó Heti Napló stábja a jövő héten kezdődő úszóvébé városligeti helyszínén próbált forgatni a stábjával, amikor rájuk támadtak. Benyó Rita riporter becsületsértés és rágalmazás miatt feljelenti azt a biztonsági őrt, aki verbálisan fenyegette. A biztonsági őr a kollégáját bántalmazta is, de az operatőr még nem döntötte el, tesz-e jogi lépéseket.

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. közleményben reagált az esetre:

„A 17. FINA Világbajnokság városligeti helyszínén jelenleg aktívan zajlanak az építkezések, erre a területre csak külön forgatási engedély birtokában lehetséges a bejutás, ahogyan a videófelvétek készítése is forgatási engedélyhez kötött. A vizes világbajnokságot szervező és lebonyolító Budapest 2017 Nonprofit Kft. által megbízott biztonsági szolgálat feladata a helyszín biztosítása, többek között annak az ellenőrzése is, hogy a helyszínen csak forgatási engedéllyel rendelkező stábok forgathassanak.

Az ATV stábja nem rendelkezett forgatási engedéllyel, ugyanakkor a helyszínen kialakult helyzet és stílus elfogadhatatlan, az ATV stábjától ezért elnézést kérünk. Az ügyben vizsgálat indult.

A szinkronúszás helyszínét a jövőhéten sajtónyilvános eseményen adjuk át, melyre az ATV stábját is szeretettel várjuk.”

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.