"Nem félek egy nőt megütni" - fenyegette a biztonsági őr a Ligetben a Heti Napló riporterét

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Benyó Rita, az ATV-s Heti Napló riportere becsületsértés és rágalmazás miatt feljelenti azt a biztonsági őrt, aki a Ligetben, a jövő héten kezdődő úszóvébé helyszínén verbálisan fenyegette. A biztonsági őr Benyó operatőrét tettleg is bántalmazta, de ő egyelőre még nem döntötte el, hogy tesz-e jogi lépéseket. Benyót tettleges bántalmazás nem érte, ezért csak a verbális agresszió miatt tesz feljelentést.

Őt azzal fenyegette az amúgy civil öltözetet viselő férfi, hogy "nem félek egy nőt megütni". Persze megkapta azt is, hogy "kussolsz, kurva". Operatőrének, akit meg is rángattak, meg azt kiabálta, hogy "menjél innét, te csicska, mert szétbaszlak". Benyó jelezte, hogy hívja a rendőröket. "Hívjad a rendőröket, te, és szopd le őket" - válaszolta erre a civil öltözetet viselő férfi Benyó elmondása alapján.

A stáb értesítette a közelben lévő rendőröket, de mire visszaértek a helyszínre, az erőszakoskodó férfi eltűnt, az építkezést őrző biztonsági emberek pedig letagadták, hogy ismernék a civilruhás támadót. Benyó szerint cinikusan még azt is hozzátették, hogy "biztos egy ligetvédő volt".