Homokszem a gépezetben: a Századvég kutatása szerint a magyarok az átlagnál kevésbé elégedetlenek az EU migrációs politikájával

2017 július 6., csütörtök 14:02

Ha valaki az elmúlt hetekben vesztette el a látását, vagy magára zárta a lakása ajtaját, és messziről elkerült bármilyen nyilvános helyet, az valószínűleg még nem értesült róla, hogy "99 százaléka elutasítja az illegális bevándorlást". Az utcára kilépve ugyanis szinte biztosan métereken belül belebotlik a kormány legújabb propagandakampányába, ami pont ezt állítja.

Ezért keltett némi meglepetést az értő publikum körében a Századvég legfrissebb, összeurópai felmérése, amely szerint a magyarok amúgy az EU átlagánál kevésbé ítélik rossznak azt, ahogy az EU kezeli a migrációs válságot. Az EU-átlag 76 százalékkal szemben a magyarok 75 százaléka véli ezt rossznak, az EU-átlag 16 százalékával szemben a magyarok 21 százaléka pedig kifejezetten jónak ítéli az EU migrációs politikáját.

A magyarok 79 százaléka emellett nem léptetné ki az országot az EU-ból, ennél csak a lengyelek akarnak kevésbé kilépni az EU-ból. A cseheknél viszont már többségben vannak a kilépéspártiak: 47 százalék kilépne, és csak 43 százalék maradna - ennél még Nagy-Britanniában is jobban állnak a maradáspártiak, pedig ott már népszavazáson döntöttek az EU elhagyásáról. (Via Heymyfish)