Homokszem a gépezetben: a Századvég kutatása szerint a magyarok az átlagnál kevésbé elégedetlenek az EU migrációs politikájával

Ha valaki az elmúlt hetekben vesztette el a látását, vagy magára zárta a lakása ajtaját, és messziről elkerült bármilyen nyilvános helyet, az valószínűleg még nem értesült róla, hogy "99 százaléka elutasítja az illegális bevándorlást". Az utcára kilépve ugyanis szinte biztosan métereken belül belebotlik a kormány legújabb propagandakampányába, ami pont ezt állítja.

Ezért keltett némi meglepetést az értő publikum körében a Századvég legfrissebb, összeurópai felmérése, amely szerint a magyarok amúgy az EU átlagánál kevésbé ítélik rossznak azt, ahogy az EU kezeli a migrációs válságot. Az EU-átlag 76 százalékkal szemben a magyarok 75 százaléka véli ezt rossznak, az EU-átlag 16 százalékával szemben a magyarok 21 százaléka pedig kifejezetten jónak ítéli az EU migrációs politikáját.

A magyarok 79 százaléka emellett nem léptetné ki az országot az EU-ból, ennél csak a lengyelek akarnak kevésbé kilépni az EU-ból. A cseheknél viszont már többségben vannak a kilépéspártiak: 47 százalék kilépne, és csak 43 százalék maradna - ennél még Nagy-Britanniában is jobban állnak a maradáspártiak, pedig ott már népszavazáson döntöttek az EU elhagyásáról. (Via Heymyfish)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.