Te hogy magyarázod el a gyerekeidnek, mit jelentenek az országot elborító sorosozó plakátok?

ÉLET
2017 július 06., 09:38
comments 458

Anya, ráírták a Soros fejére, hogy büdös disznó!

- mondta Anna, ahogy elsuhantunk kocsival az egyik plakát mellett. Szerencsére a kilencéves fejében meg sem fordult, hogy nem az van odaírva, hogy disznó, hanem hogy zsidó. Ha valami csoda folytán eltűnnek ezek egyszer innen, akkor sem adja vissza senki azokat az órákat, amiket a kurva plakátjaik magyarázásával töltöttem. Pedig beszélgethettünk volna valami másról is.

Ezt írta ki egy ismerős Facebookra, miután a kislányával látták a Soros György elleni kormányzati plakátok kiegészített változatát. Egy ilyet:

photo_camera Fotó: Péter

A cím feletti képet valaki más készítette, de nem nehéz elképzelni, hogy azok a kislányok is hasonló kérdésekkel mennek haza.

  • Ki az a Soros?
  • Minek a végén akar nevetni?
  • Mit jelent az, hogy "büdös disznó/zsidó"?

Ha volt már hasonló beszélgetésed otthon a gyerekeiddel, akkor írd meg nekünk, hogyan zajlott a megirom@444.hu emailre. A történeteket anonimizálva közöljük majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt