Te hogy magyarázod el a gyerekeidnek, mit jelentenek az országot elborító sorosozó plakátok?

ÉLET
2017 július 06., 09:38
comments 458

Anya, ráírták a Soros fejére, hogy büdös disznó!

- mondta Anna, ahogy elsuhantunk kocsival az egyik plakát mellett. Szerencsére a kilencéves fejében meg sem fordult, hogy nem az van odaírva, hogy disznó, hanem hogy zsidó. Ha valami csoda folytán eltűnnek ezek egyszer innen, akkor sem adja vissza senki azokat az órákat, amiket a kurva plakátjaik magyarázásával töltöttem. Pedig beszélgethettünk volna valami másról is.

Ezt írta ki egy ismerős Facebookra, miután a kislányával látták a Soros György elleni kormányzati plakátok kiegészített változatát. Egy ilyet:

photo_camera Fotó: Péter

A cím feletti képet valaki más készítette, de nem nehéz elképzelni, hogy azok a kislányok is hasonló kérdésekkel mennek haza.

  • Ki az a Soros?
  • Minek a végén akar nevetni?
  • Mit jelent az, hogy "büdös disznó/zsidó"?

Ha volt már hasonló beszélgetésed otthon a gyerekeiddel, akkor írd meg nekünk, hogyan zajlott a megirom@444.hu emailre. A történeteket anonimizálva közöljük majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.