3 év börtönre ítélték a lúgosító diéta atyját

külföld
2017 július 07., 08:42
comments 58

Robert O. Young, a világhírű lúgosító diéta kiötlője a következő néhány hónapra kénytelen lesz börtönbe vonulni, ugyanis a San Diego-i bíróság szerint jogosulatlanul kezelt a villájában betegeket, pedig nem volt semmilyen valós orvosi képesítése. A férfit egy rákos nő, Naima Houder-Mohammed halála miatt perelték be.

A nő három hónapot töltött Young villájában, és 77 ezer dollárt fizetett a férfinak azért, hogy kezelje a mellrákját. Ez a kezelés azonban a Younggal szemben felhozott vádak szerint annyiból állt, hogy intravénásan szódabikarbóna-oldatot adott be a betegnek. A nő csak akkor ment kórházba, amikor már kritikusra fordult az állapota, ekkor viszont már nem tudtak rajta segíteni.

Youngot három évre ítélték, viszont beszámítják azt is, hogy az előző évet szinte végig házi őrizetben töltötte. Így valószínűleg kb. 8 hónapot kell leülnie.

Nem ez az első eset, hogy Young összeütközésbe került a törvénnyel, a kaliforniai orvosi kamara többször is feljelentette, mert szerintük bizonyítható, hogy az általa kezelt betegek hamarabb halnak.

A férfi egyébként PH-csoda című könyvével lett világhírű, amiben arról ír, hogy minden betegség a szervezet elsavasodásának eredménye. Azóta többen cáfolták ezt az elméletet, a lúgosító diéta mégis nagy népszerűségnek örvend azóta is. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.