Kern András 1993-ban: „Soros György mindenben igazi realista, de abban, hogy nálunk 100 éven belül kevesebb lehet a hülye ember...”

történelem
2017 július 07., 13:18
comments 128

Történelmi sorosozásra bukkantunk, pontosabban egy Soros Alapítvány-pályázó-paródiára. A Fekete Doboz Alapítvány felvételét még tavaly tette ki a Youtube-ra (sőt már 2012-ben az oldalára) a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, de eddig nem sokan vették észre, így most, a sorosozás eddigi csúcspontján bemutatjuk.

link Forrás

Kern András, a Vígszínház akkori színésze 1993-ban Soros György előtt olvasta fel a Soros Alapítványnak tréfából (a kiírás szerint Verebes Istvánnal együtt) írt pályázatát, amiben lényegében azt javasolja, hogy vegye meg az egész országot úgy, ahogy van („Ez nem egy összeg.”), mert akkor újabb 40-50 évig nem kell csinálnunk semmit.

A két legerősebb mondat:

„Itt van ugye a maga Soros Györgyünk, akiről ha az ember nem olvassa Csurka István cikkeit, megállapítható, hogy igaz magyar ember.”

„Na most Soros György mindenben igazi realista, de abban, hogy nálunk kevesebb lehet 100 éven belül a hülye ember... picit ábrándokat kerget.”

Az előadás egyébként Sorosnak láthatólag kevéssé tetszett, mert a felolvasás után odament a mikrofonért, és azt mondta: „Ez nagyon érdekes volt, de nem eredeti, mert ezt már megkaptam másoktól.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.