Kern András 1993-ban: „Soros György mindenben igazi realista, de abban, hogy nálunk 100 éven belül kevesebb lehet a hülye ember...”

Történelmi sorosozásra bukkantunk, pontosabban egy Soros Alapítvány-pályázó-paródiára. A Fekete Doboz Alapítvány felvételét még tavaly tette ki a Youtube-ra (sőt már 2012-ben az oldalára) a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, de eddig nem sokan vették észre, így most, a sorosozás eddigi csúcspontján bemutatjuk.

Kern András, a Vígszínház akkori színésze 1993-ban Soros György előtt olvasta fel a Soros Alapítványnak tréfából (a kiírás szerint Verebes Istvánnal együtt) írt pályázatát, amiben lényegében azt javasolja, hogy vegye meg az egész országot úgy, ahogy van („Ez nem egy összeg.”), mert akkor újabb 40-50 évig nem kell csinálnunk semmit.

A két legerősebb mondat:

„Itt van ugye a maga Soros Györgyünk, akiről ha az ember nem olvassa Csurka István cikkeit, megállapítható, hogy igaz magyar ember.”

„Na most Soros György mindenben igazi realista, de abban, hogy nálunk kevesebb lehet 100 éven belül a hülye ember... picit ábrándokat kerget.”

Az előadás egyébként Sorosnak láthatólag kevéssé tetszett, mert a felolvasás után odament a mikrofonért, és azt mondta: „Ez nagyon érdekes volt, de nem eredeti, mert ezt már megkaptam másoktól.”