Kiszivárgott a netre egy 4 évvel ezelőtti repülőbaleset teljes, 47 perces videója

külföld
2017 július 07., 04:26
comments 48

2013 július 6-án az Asiana Airlines Szöulból San Franciscóba tartó járata a San Francisco-i leszálláskor nekicsapódott a reptéri leszállópályát és a tengert elválasztó emelt falszakasznak. A gép farokrésze azonnal leszakadt, az eleje pedig többször átpördülve csapódott a kifutópályára.

A balesetben 2 utas azonnal meghalt, egy harmadik pedig a kórházban.

Az esetről képek és rövid videók eddig is elérhetően voltak az interneten, igaz, korlátozott számban, most, a baleset 4. évfordulójakor felkerült az internetre egy több mint 47 perces videó, ami a San Francisco-i reptér biztonsági kameráinak felvételeit tartalmazza a balesetről és a mentésről.

link Forrás

A videó a legelejétől mutatja a történeteket, az első képsorokon parkoló repülőket látni, a háttérben pedig az Asiana leszálláshoz készülődő gépét, ami hamarosan nekicsapódik a földnek.

A San Francisco-i repülési hatóság munkatársa elismerte a helyi sajtónak, hogy a felvétel eredeti, és hogy jelenleg reptéri mentésekkel kapcsolatos oktatásokon használják. Azt azonban nem tudják, hogyan került ki a netre, hiszen a videón is rajta van, hogy nem szabad terjeszteni a felvételt. (LA Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.